Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První auto do 52000

Od: ondras9 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám problém s výběrem prvního auta. V autech nejsem nějak extra zkušený, proto se obracím sem. Našetřil jsem okolo 52.000kč a chtěl bych něco lepšího než např. Feldu (nic proti ní). Sice mi všichni říkají, že první auto má být plečka na naučení, ale zase je mi líto kupovat feldu do 30k když juž jsem si našetřil 50 a jsem rozhodnutý dát vše do auta. Teď nechci psát, že jsem nějak ultra zdatný řidič a zasloužím si lepší auto než felda, ale za tu dobu co mám papíry jsem něco najezdil a vyzkoušel dost aut. Chtěl bych nejlépe jako každej mladej nějakou raketu co fakt pojede. Moje zatím představy o autě byly klasicky Golf IV 1.6i nebo 1.9tdi, octavia I taktéž 1.6i nebo 1.9tdi potom Fabia I (74kw a víc). Jsem spíše pro koncern a fordy i když vím, že jsou cenově přemrštený oproti ostatním značkám. Rád bych věděl váš názor díky moc :).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Cesty na jedno nastartování jsou jak dlouhé? Na jak dlouho má být vůz? Plánujete třeba psa nebo rodinu v příštích letech?

doplněno 21.01.18 22:10:

ok - benzín, liftback

xsara 1,4i 55kW za 30 tis, 10 na servis, zbytek pro strýčka příhodu

pohodlné, kastle nerezne-pozink (ne jako u ochcávek)

ondras9
hodnocení

Nechci psát že je to auto pro srandu, ale není to auto na každý den, ale zároveň to nebude úplně víkendovka. Rád se projedu kdy chci ale že bych každej den jezdil 100km to né. Psa a rodina nehrozí :D

hodnocení

0x

de i o to abys měl na provoz auta

pokud dáš vše do ceny vozu budou ti chybět peníze na opravy a údržbu vozu a věř že je budeš potřebovat

počítej stím že po koupi vozu do něj téměř okamžitě vrazíš cca 10-15 litrů -rozvody,pojištění,přepis,olej ,filtry

co ti doporučit felda 1,6 klidně i kombi -jede pěkně,opravy zvládáš sám,pokud trefíš pěknej kus dělalo se to i s klimatizací

nebo fábii 1,4 tady bych scháněl jen 8ventil s těmi 16 ventily sou problémy

a fábii 74kw nedoporučuju aby to jelo musíš to kurna točit a pak to žere

okta tdi bude to mít dnes odlítáno a bude s toho černá díra na peníze

okta 1,6 tady bys musel trefit kus ojetý baštěj olej a 74kw se sypou převodovky

za mě bych ti nedoporučil ani oply v naftě vůbec a v benzínu mám dobrou zkušenost pouze s astrou G v který byla 1,8ka

počítej prostě stim že dohnat dobrý auto v tvý cenový relaci nebude jednoduchý a bude to chtít hledat a nespěchat

ondras9
hodnocení

Takže je možná i ta fabka dvoulitr benzín když je to 8mi ventil myslim? Tu bych rád bral :)

na ten dvoulitr ve fábii sem zapoměl moc se nevidí já osobně to měl v ruce jen jednou když sem jí chtěl kdysy pořídit tátovi ale on si to tenkrát rozmyslel

proti ní nic nemám :)

ondras9
hodnocení

Přesně, moc se nevidí což je škoda, mě osobně ten dvoulitr láká ze všech aut nejvíc. Jinak děkuji za rady :)

asd1

S tvým rozpočtem na slušnou šáde zapomeň, leda že bys měl hodnýho strýčka co ti to nechá za hezký voči. A dvoulitr Fabku už vůbec, kdo jí má v rozumným stavu tak jí pryč nedá. Mmch. neni to auto pro začátečníka. Ale jezdí pěkně a má i slušný podvozek (je z RS), docela stabilní i ve velkých rychlostech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]