Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod vozidla ze Slovenska

Od: zizi* odpovědí: 6 změna:

Prosím o info, jak postupovat a co je vhodnější při převodu vozidla, které manželka (má slovenské i české občanství) může získat darem od svého otce žíjícího na Slovensku. Může ho nechat zaregistrované na Slovensku, nebo bude vhodnější ho přepsat do ČR a za jakých podmínek? Podotýkám, že se jedná o ŠKODU RAPID r.výroby 1982 ve velmi dobrém a provozuschopném stavu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

0x
Ekologická likvidace...
Pokuď se rozhodnete pro převod,tak to u nás stejně pošlete na vrakoviště.

To je blbost zrušit -zejména pokud je v dobrém stavu!

Zazatel-nevím jak to je ale domnívám se že kdfyž má i slovenské tak udělat převod na ni ale na Slovensku. V CZ je asi nepřihlásitelné-to spíše,pokud by splnilo tak veteránskou testaci a va veteránské značky-berte to ale tak že to nevím počkojte třeba Vám odpoví někdo erudovanější než jsem já a hlavně-než předchozí rádce!

Limity na rok výroby dávno padly, takže by neměl být problém přihlásit jako dovoz. Udivuje mě rok výroby 1982, v té době se ještě vyráběly Škody Garde, Rapidy až od roku 1984*sok*

xenofob
hodnocení

0x

nejvhodnější bude prodat to nejvyčšší nabídce

hodnocení

0x

Môže ho nechať zaregistrované aj na slovensku,len tu musí potom platiť povinné poistenie a chodiť na kontroly.Neverili by ste,že koľko slovákov čo pracujú v ČR vlastní auto na českých čislach a jazdí v pohode po Slovensku.A z dvojitým občianstvom by to malo byť v v pohode.Najlepšie je si preštudovať príslušné predpisy.

Slavco a proč PR zde, když může slovenské a STK tu stejně díky registraci musí dělat na slovensku ne v CZ?! nebo se to změnilo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]