Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake osobni auto?

Od: lovewomenka odpovědí: 9 změna:
Zdravim vsechny motoristy,
potrebovala bych poradit, jake auto. Jedna se mi hlavne at je to mininalne kombik, cenou do 120.000,-, nejsou zrovna nejdrazsi nahradni dily a hlavne autem chci jezdit denne min okolo 200km, tak at nemusim kazdy tyden do servisu. Jake je podle vas nejlepsi?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Denně 200? Tak to máte 73 tis ročně, to kupte rovnou nové. Se starým se vám to prodraží.
majsterjoe*

Nové za 120000? Prosím o nějaký odkaz ať si ho můžu koupit také. děkuji

Však ty víš jak to myslím... Taky jsem měl starého kombika za 150tis. Za pět let jsem do něho dal o 70 tis více, než kdybych tehdy koupil nové. I s úvěrem by mě vyšlo levněji a jen bych jezdil. Takto jsem to pořád opravoval a kdybych si to nedělal sám, vyjde to ještě dráž. A to jsem za těch pět let najel jen 100tis km, a většinou sám. O víkendu občas se ženou a malou dcerou. Nedovedu si představit, kdybych ty kilometry najel za rok, v pěti lidech. Ale jo, v práci jsem tak jezdil se starou herkou, no jezdil se nedá říct, většinou bylo auto v dílně, občas pro mě musel někdo přijet a odtahnout. Takže při tomto nájezdu, aby bylo provozuschopne bych asi bral nové a za dva roky prodal než se z toho stane pokladnička.

hodnocení

0x

musíte to trochu upřesnit - takových vozů je 2000 ...

počet osob? přeprava zboží-nábytku...?

nějaké osobní podmínky na vůz (mimo barvy)?

doplněno 15.01.18 16:09:

opravdu nemáte další požadavky? "mininalne kombik" znamená kombí - dodávka... je to tak správně?

Osobní může být i dodávka... tj. vůz do 3500kg.

Z osobních vozů i charakterem - vzhledem:

Citroen C4 Picasso 2,0 HDi, Seat Alhambra 1,9TDi, VW Sharan 2,0TDi, peugeot 807 2,0HDi

Z těch větších -

VW Transporter 1,9TD (nezničitelný 1,9D bez turba je líný, ale najede milion km-neseženete), případně Ford Transit - nutno hledat dobrý motor 2,0 ... více variant

doplněno 15.01.18 16:31:

Přeprava osob - dospělých, velkých - 4 nebo 5 - to je taky rozdíl. Pro 4 dospělé je zmíněná octavie ok. Na denní nájezd jen diesel nebo plyn. Plyn má určitá omezení, takže bacha na to, navíc každý rok TK.

Zmíněná nabídka tedy je bezpředmětná - jsou to "velká auta" na převoz materiálu a zboží s dobrou variabilitou prostoru (demontáž sedadel atd.).

Převoz dospělých do 4 osob ve voze stačí hledat běžný kombík dle aktuálního stavu. Převoz 5 osob už raději ty výše uvedené nebo microbus - případně VAN-Kombi s 5-6 místy.

lovewomenka
hodnocení

Jedna se spise o prepravu osob. Jeste premyslim jestli diesel nebo benzin ktery si popripadne predelam na plyn. Jedna se mi o typ karoserie kombi nebo mpv.
doplněno 15.01.18 16:37: Premyslela jsem taky nad volvem v50, nemam s volvem zadne zkusenosti

Volvo je luxusní vůz, ale píšete "nejsou zrovna nejdrazsi nahradni dily" - tj. volvo vyloučíme. Prodávané ojetiny potřebují servis, který není levný.

Na ty km berte opravdu podle motoru 1,9 D, 2,0 HDi, TDi... tyto motory pojedou v plné zátěži za max. 6 litrů nafty a vydrží milion km. Podle motorů pak značky vozů... a aktuální stav vozu.

Kupte za 100tis, zbytek použijete na první servis vozu, aby vydržel tak 10-30tis km. I tak je sázka do loterie koupě ojetiny...

Viděl jsem dobré recenze na firmu "autotým" - pokud nemáte možnost požádat servisáka kamaráda na kontrolu vozu před koupí, tato firma by vám mohla být užitečná.

majsterjoe*
hodnocení

0x

denně 200km, tzn, diesel, Škoda Octavia Combi 1.9 TDI. levné díly, nízká spotřeba, servis na každém rohu.

lovewomenka
hodnocení

Skoda Octavia bohuzel pro me neni realna. Dvojkova je drazsi nez muj limit
xenofob

a kdo píše o dvojkové? Kup si jedničkovou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]