Dobry den,chtel bych se zeptat proc se mi u auta pres noc vybila baterie? Vcera jsem s nim do vecera jezdil a vzdy nastartovalo vporadku a dnes rano neblikala ani dioda centralu a pri otevreni dveri ani svetlo,takze bylo jasny ze bude muset pres kabely.Zajimalo by me jestli to je vyjimecnej stav baterky nebo uz dava najevo svoji nutnou vymenu? V sobotu jsem meril dobijeni a dava cca 13,5V takze jasnej servis ale pry to ještě neni kriticky.Baterka je od Starline a je v aute Clio1.4 benz.99rok
Já vidim problémy dva První že to málo dobíjí 13.5V je málo mělo by to na volnoběh s puštěnými hlavními světli dobíjet něco mezi 13.8V - 14.3V A ten druhej problém vidim ve značce baterie osobně mám se Starlain baterií špatné skušenosti Změř si ještě klidovej oběr z baterie neměl by bejt větší jak 30mA doplněno 15.01.18 12:04: Rozpojit plus na baterii a mezi kontakt baterie a plusovej kabel vložit ampérmetr s rozsahem aspon na 10 ampér V autě vše vypnout a zavřít ho pokud má mikrospínač zámku kapoty tak zacvaknout i zámek Měř cca minutu až dvě v autě sou ŘJ kterým chvilku trvá než tkzv usnou a přestanou mít odběr proudu
abcde*
Muzu poprosit o detailni popis jak zmerit klidovy odber? Myslite nechat zapojene kontakty na baterii a na měřáku nastavit tedy hodnoty mA?
jirkamatapat*
Jednodušší způsob,jak měřit vybíjení baterie je následující:rozpojíš baterii na mínus pólu a mezi rozpojený pól a kostru vozu vložíš zkoušečku.Bude-li svítit(nebo žhnout),je na některém okruhu zkrat,který baterku vybíjí.Postupným vyndáváním pojistek zjistíš který okruh to je(při vyndané pojistce zkoušečka zhasne).Potom jen zjistíš,které spotřebiče jsou na daný okruh připojeny a všechny prověříš postupným vylučováním.
To není normální a vzhledem k tomu, že jste ani neuvedl, zda jste přes kabely nastartoval a zda se baterie alespoň částečně dobila, ani řžádné další okolnosti, nelze vůbec soudit, kde je závada. Pokud se to bude vzápětí (dnes) opakovat, pak teprve lze opatrně soudit na vadu bateri a uvažovat o nové (nebo ji spíš rychle koupit).
abcde*
Omlouvám se,nestihal jsem,pres kabely to slo nastartovat a kdyz jsem pred chvili s autem trochu popojel tak to startovalo celkem dobre ikdyz kontrolky pozhasinavaly ale chytlo
ale pry to ještě neni kriticky... No tak teď už je. Jednak to málo dobíjí a jednak něco přes noc vycuclo baterku. Kombinace dvou závad se blbě odhaluje. Teď to dobijete a zítra co? Budete dobíjet znovu? Nebo přes noc odpojíte baterku? Co taková vadná dioda v alternátoru?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.