Nejste přihlášen/a.
kdyby tam byl prasklý plíšek, tak to je pojistka, svítící symbol baterie je dobíjení..., nicméně po vyčištění kontaktů a případné výměně prasklého plíšku bych se věnoval asi alternátoru...
Nechcete založit nový dotaz? Konkrétní vůz ...?
Menší Ah jsou u některých vozů hloupost, u některých zbytečná koupě (nenastartujete).
máte foto?
nevidím ten "prasklý plíšek" ... jinak na korozi stačí kontox nebo jiný sprej na čištění elektro kontaktů, povolit, utáhnout. Je možné, že baterie je už před K.O. stavem... podle foto to nevidím, ale tipnul bych si dle samolepky, že je to údržbová aku, tj. vymontovat, zkontrolovat hustotu, dolít destilkou, dobít. Po čerstvém startu se takto může zobrazit, že akumulátor je třeba dobít - což za pár vteřin alternátor zvládá... a kontrolka zmizí
ahá... takže s tím prosím nejezděte... v servisu si nechte sehnat ten kousek (ale asi se prodává spíše jen jako celek), případně zkuste na vrakáči.
No můžete ale riskujete i shoření automobilu.Ta pojistka neuhořela jen tak,možná uhnila.Každopádně vyměnit google.cz/...
možná i celý nosník nd-skoda-volkswagen.cz/...
Jako provizorní oprava pro dojezd - izolovaný drát obnažený jen na koncích a zašroubovaný do oněch matek... Hlavně si zajistěte, aby ten černý neťukal do červeného...
Rozhodně bych s tím nelítal týdny po cestách - už jsem viděl hořící auto... a nerad bych vás viděl někde plápolat.
Kolegové se možná smějí, že se bojím... jim se to nestalo, oni nezažili.
ten cernej kabel jsem rozmontoval a prisrouboval ke spodnimu cervenemu a bylo hotovo baterka zhasnula dojel jsem k benzine tam jsem ho vypnul a pak nastartoval a sviti znovu mrcha...
ten plíšek je tavná pojistka
osobně bych dal celej novej pojistkovej box a na ten černej kabel nalisoval nové očko
to že svítí kontrolka dobíjení značí problém se samotným alternátorem
když budeš měřit napětí na baterii s puštěným motorem měl bys naměřit 13,8V až 14,2V
jak naměříš mín nedobíjíš jak víc přebíjíš obojí je špatně
vyndej alternátor nech ho u odborníků opravit nebo dej jinej funkční
jinak jedničková octávie má kontrolku dobíjení vedenou do alternátoru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.