Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s bílým kouřem,divný zvuk motoru

Od: fidas odpovědí: 6 změna:

Zdravím rádcové,

před nedávnem jsem si koupil Volvo V40 TD 1.9,rok výroby 1997. Už při koupi jsem věděl,že má nějaké mouchy,ale cena na náhradní díly převyšuje cenu koupě. Auto stojí přes noc v garáži v rodinném dome,teplota +-15°C. Při nastartování chytne bezvadně,ale jak se dají válce do pohybu začne se auto klepat(při studenem motoru asi normální). Včera když jsem vyjel na dvorek a vystoupil z auta,slyšel jsem divné chrčení které vycházelo z pravé strany motoru(v pozici ridice,prava strana) Asi nejlip jak by to šlo popsat.. 1,2,3,chrr..1,2,3,chrr a tak do kola,ale jen na volnoběh.Při rozjetí a dalších zastavení zvuk nebyl slyšet. Dále je problém s výfukovým systémem při nastartování ne hustý,ale hustější bílý dým. Na volnoběh čmudí pořád,při dojetí na křižovatku(cca 300m) oblak dýmu výrazně nižší. Hladinka oleje už 2 měsíce stejná,chladící kapalina ubývá,ale nepatrně.

Na STKčku v prosinci řečeno že s největší pravděpodobností nejede 4.válec,může se jednat i o prasklé těsnění? Sice nejsem odborník,ale mým pohledem se zdá,že když se celý blok motoru zahřeje,tak 4.válec začne fungovat taky.Jinak auto v pořádku,jen ve fofr klacku by to chtělo vyměnit vidlici.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každopádně je to na rozborku-spodek je asi dle spotřeby oleje jak píšete Ok ale vrch-takže minimálně hlava dolů a ověřit její stav=otlakování orovnání,zabroušení sedel ventilů či jejich případná výměna, nové těsnění pod hlavu, prověřit vstřikovače ...

Jinak hustý bílý kouř (asi trochu do šeda)= nespálená nafta.toto se využívá-využívalo? v bojové technice,naoř v OT62 na zadýmení bojového prostoru se vstřikovala nafta do výfuku!

fidas
hodnocení

No,jako bojové vozidlo ho nehodlám použít :D Nee,oblak dýmu čistě bílý,ani trošku nejde do šeda.

Pokud čistě bílý jako sníh pak jde o vodu a MUSÍ se ztrácet ,jinak další píšete HUST7= nafta,ze spalované vody se dostiu rychle rozptyluje a není to HUSTÝ kouř!Nebo jsdte něco špatně popsal!

doplněno 14.01.18 18:54:

Chrčení -rozvody ,možná řemen pohonu pomocných zařízení, kladky jednoho či druhého,VP?

hodnocení

1x
Bílý kouř může být nespálený nafta nebo kondenz. Jako první bych zkontroloval zhavicky a popř. Nechal změřit tlaky. Nejde to chrčení od rozvodu?
fidas
hodnocení

Jak jsem psal nejsem automechanik,dokazu si vyměnit žárovky,doplnit olej,chladicí kapalinu,ostřikovač a tam jsem skončil.Jen asi pude nejlepší,to někam zavést a nechat zkotrolovat,hlavně že STKčkem to prošlo,ale sami mi neřeknou,co to může být.

72mona3*
hodnocení

0x

Dovolím si vložit odkaz. Mrkněte.

automix.cars.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]