Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to výfukem nebo ne?

Od: p2066 odpovědí: 5 změna:
Ahoj radci, chci se zeptat dnes jsem zpozoroval jednu věc. Nejdříve jsem myslel že mám díru ve vejfuku auto malinko rvalo, dnes na parkovišti jsem si všiml že auto začne řvát (jako když je díra ve vejfuku) když zatočim volantem buď doprava nebo doleva po cca 10 sekundách to přestane, když netocim a auto stojí je to ok i výfuk může někdo poradit co to je? Zvuk mi přijde že se ozývá někde pod kapotou auto je peugeot 206 sw 1.4 55kw 2003

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Že by prasklý vlnovec?

doplněno 13.01.18 20:00:

Předpokládám, že to není zvuk servořízení když je volant v krajních polohách... U hydraulického posilovače vydává takový nějaký zvukí...

hodnocení

0x
To bude něco kolem serva, řemenu, volnoběžky alternátoru či napínáku. Nemyslím si že by řízení mělo vliv na výfuk.

hodnocení

0x

Zda výfuk tesní zkouším tak, že když auto stojí na volnoběh, hadrou přidusím výfuk a koukám pod auto a poslouchám. Pokud je tam někde netěsnost, začne to přes ni slyšitelně funět a pokud už auto trochu kouří, tak i ten kouř je vidět..

hodnocení

0x

nevím neznám 206 jen trošku 106 a víc 405 v ropě + nějaké citroeny (BX a Xantia) ale 106 ma eltrický poslovač a když na méoístě točí (je synovo) volantem tak se navýší otáčky= změní tón motor, Na Xa a Bx když se na místě točí hydro čerpadlo (pohání posilovač,brzdy a pružení) také zvýšíotáčky= změní tón motoru.U 405 si toto,žel,nepamatuji ale zákonitě vše co odebírá výkon motoru musí zvýšit otáčky=navýšit hlučnost. Všichni rádci od klávesnice do Vašeho auta nevidí,takže vy musíte lehnout pod auto (spíše bude stačit kleknout a druhý točit volantem a Vy sledovat co se děje pod autem nebo haubnou .Synovi po opravě na 106 v jistých režimech něco řinčelo . Zjistil jsem co to bylo paradoxně když to přestalo-jeden z krytů-tepúelných štítů na výfuku.paradoxně při chcíplém motoru neboi natočeném ale na podpěře NIC(nemám možnost rampoy nebo jámy což je nejlepší na nejen identifikaci ale i na opravy.Navíc asi bych na kritický místech stříkl zinkovým sprejem výfuk nebo natřel vyopalovací )na kamna) stříbřenkou-pak je prasklina pěkně vidět-zplodiny tam udělají černý flek..

p2066
hodnocení

Tohle se při točení volantu úplně prohne..
Je to výfukem nebo ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]