Nejste přihlášen/a.
Při nákupu vozu jsem nikdy servisku nechtěl - je to doklad k ničemu - z 80% (možná více) falšovaný prodejcem či dovozcem vozu ze zahraničí. Pokud chcete pro dokladovost servisu nějaké dokumenty, uchovávejte si faktury ze servisu!
Faktura - záruční doklad na servis - je jedinný doklad, který se dá vystavit a následně ověřit jeho platnost. Jsou tam i data firmy a kontakty, čísla pro identifikaci servisu při dotazu přímo v dané firmě.
Pokud je váš úmysl s potřebnými stranami jiný, berte moji reakci za bezpředmětnou.
tak z tohoto pohledu ano - sám jsem nekoupil pár vozů z důvodu, že na tachometru cca. 100tis km bylo rozporováno se serviskou v šuplíku se 190tis km před 5ti lety...
Je třeba se na to podívat i z jiného úhlu pohledu. Protože naopak servisní kniha dává velkou možnost se v případě podvodu bránit.
Dám příklad. Když jsem naposledy kupoval vozidlo, tak autobazar Porsche měl standartní kupní smlouvu, kde je např. místo najeté km, bylo uvedeno stav tachometru.Pokud je ale servisní kniha součástí kupní smlouvy, tak je zde spousty údajů, na základě kterých lze uplatnit svá práva z vadného plnění.
Čím více "důkazů" poskytne prodávající, tím lépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.