Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde nastartovat fabia I

Od: viktor* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Mám problém s fabií, rok výroby 2002, hatchback, 1.4 MPI.
Stává se mi že se mi chytne motor třeba až na pátý nastartování. Chcíplo mi to dokonce i když jsem jel na 4. rychlostní stupeň. Dal jsem auto do servisu a vyčistili mi klapku. Ale mně se rozsvítila kontrolku katalyzátoru když mi to chcíplo ale prej jim diagnostika nic o katalyzátoru neřekla. No po tom co mi vyčistili klapkiu už mi kontrolka katalyzátoru při chcípnutí nesvítí. Týden jezdím bez problému a pak třeba mi to chcípne a chytne se to zas na pátý otočení kíčem. A pak zase týden dobrý a tak dokola. Bylo mi doporučeno tankovat benzín jinde a projet auto, jezdím totiž každým den do práce jen 5 km a 5 km zpátky, takže 10 km za den. Prý autu tyto krátké vzdálenosti neprospívají. Co je na tom pravdy? Víte prosím jak vyřešit problém s chcípáním auta? Moc díky za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Osobní zkušenost s Fabií 1 ročník 2000, hatchback, 1.4 MPI. Chování úplně stejné, občas jsem zůstal před křižovatkou, když naskočila zelená, občas nešlo nastartovat...pomohlo očištění konektorů vstřikovačů...to byl podzim 2016, od té doby klid...

viktor*
hodnocení

Předpokládám že s očištěním konektorů vstřikovačů budu muset do servisu. Že?

Záleží na tom jestli zvladnes sundat horní kryt motoru a vycvakat konektory. Jinak tam hnijou i kabelové svazky. Může toho být víc. Může to dělat i čidlo teploty. Auto se pak třeba prechlasta a vyskočí kontrolka motoru kvůli bohaté smesi

krtek66
hodnocení

0x

svíčky, startovací kabely, lambda sonda...škrtící klapka...

vernon
Spíš čidlo teploty...

hodnocení

0x

Tipujem to na Hallov snímač,čiže snímač otáčok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]