Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrábance na karoserii

Od: rotting666* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu jak odstranit malé škrábance na karoserii.Nějaký dobromil mi obešel auto.Díky za radu.

Myslíte že by stačila nějaká korekční tužka.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

1x

Než někdo přidá jiný tip,já slyšela o použití klasické voskovky v barvě karoserie.Použili jsme na auto (odřela jsem kousek kočárkem a v poho) je to opravdu jen na ty jemné odřeniny.

hodnocení

1x

No jde o to, co je "malý škrábanec", kolik je autu, jaké máte představy o výsledku (amatérská oprava je vždycky vidět, zvlášť pokud to děláte poprvé) a v neposlední řadě - co je barva na autě zač - metalíza je na opravy horší, v ploše je to vidět úděsně. Korekčních tužek určitě bude spousta druhů a výsledek snahy odstranit škrábanec je ve hvězdách. Já s ní mám zkušenost jedinou. Koupil jsem před lety feldu, kterou někdo "opravoval" pomocí korekční tužky. Vypadala jak po neštovicích. Nechalo to strašně široké a vystouplé stopy. Nakonec to šlo dolů a jakžtakž mi to rozleštili. Takže mně to domů nesmí. Když už, mám sprej v barvě vozu, buď stříknu nebo máznu štětečkem, zabrousím do ztracena a přeleštím. Lakýrníci by mi asi urazili pracky, ale mojí vinou odřený služebák nikdo nezaznamenal.

Pokud se do toho pustíte sám, bude to skoro zdarma, ale výsledek může být horší, než holý škrábanec. Profík bude něco stát...

jenda2*
hodnocení

1x

Jediná oprava , která nejde vidět je buď zalití vrypu původním lakem nebo v případě vlasových škrábanců lze použít dvousložkový krycí lak na metalízu. Škrábanec se odmastí, tenkým štětečkem se nanese namíchaný lak tak, aby mírně bystupoval nad povrch. To se docílí přiměřeně hustým lakem. Po zaschnutí nejméně za 48 hod. se takové místo smirkem pod vodou a zrnitosti 1600 až 2200 přes rovnou podložku ( školní mazací pryž ) obrousí do roviny s okolím. Následně se pomocí brusné pasty pro starší laky do ztracena místo rozleští. Poškození pak nejde vidět. U hluboké rýhy to jde poznat vždy.

tiffany*
hodnocení

0x

Pokud škrábance nejdou příliš do hloubky je možné je v servisu "rozleštit", za zeptání nic nedáte.

kepler*
hodnocení

0x

Viděl jsem v reklamách nějaké zázračné prostředky za drahé peníze, ale tomu bych nevěřil. Pokud nejsou vrypy moc hluboké, vyzkoušel bych něco z toho, co doporučují zde:

united-c.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]