Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia - zapojení výškové repro

Od: martas123 odpovědí: 5 změna:

Zdravím,
koupil jsem si na svoji Feldu (krátká, 98 r.v., pofacelift) přídavné malé výškové repro a zapojil ho podle přiloženého obrázku, na prasáka. A po týdnu přestali ty malé repráčky hrát, prostě se neozvou, ani jedna strana. Tak mě napadlo čím by to mohlo být, přece kdyby tomu vadilo takové zapojení tak by to nehrálo nebo se odpálilo hned. Z rádia, ISO konektoru vedou jen drátky pro dva repráčky. Bylo by lepší radši sehnat jiný ISO konektor do rádia, odkud vedou drátky na 4 repráčky? Popř jak je zapojit? Předem děkuji..

Felicia - zapojení výškové repro

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ty výškové reproduktory potřebují kmitočtovou výhybku. Teď hlavně změř ty "výškáče" ohmmetrem, měly by ukázat cca 4-16 ohmů. Pokud bude odpor podstatně větší až nekonečný, tak je můžeš vyndat a vyhodit. Když bude odpor v uvedených mezíchm jsou repro nejspíš v pořádku a je třeba hledat dál.

Zapojovat je místo zadních repro ("odkud vedou drátky na 4 repráčky") je nesmysl.

doplněno 10.01.18 12:45:

@martas123: Už jsi změřil ty repráčky zda jsou v pořádku?

martas123
hodnocení

Dobře, ale v jiném autě kde bylo rádio, byla, dva výškové, dva středové a hrálo, a byl každý do ISO zapojen zvlášť, tak že bych to vyřešil stejně. případně ta frekvenční výhybka je nějak specifická, nebo tam mohu hodit nějakou libovolnou?

jenda2*
hodnocení

0x

Není to nic komplikovaného. Podle ohmické zátěže výškáče se vypočte hodnota oddělovacího kondenzátoru. Běžně postačí kapacita kolem 4mF v sérii s přívodem. Mělo by to být bipolární provedení. Čím vyšší kapacita, tím větší pásmo propouští.

gme.cz/...

Je to jen do auta, tak to nemí nijak kritické.

martas123
hodnocení

Aha, takže tak jak to je podle nákresu co jsem jsem hodil, to klidně mít zapojeno můžu akorát na jeden z drátků na ten výškáček zapojím sériově tady toto?

jenda2*

Ano. Kapacitu můžete i měnit podle toho, jak se vám bude výsledná intenzita i zvuk zamlouvat. Dá se připojit i piezo výškáč. Podle zástavbového prostoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma iso konektor

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]