Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předjíždění přes odbočovací pruh

Od: mong odpovědí: 7 změna:

zdravím,

co hrozí za pokutu za předjetí přes odbočovací pruh, nebo ostrůvek vyznačný, když tam není značka zákaz předjíždění.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x

Pokud je mezi pruhama přerušovaná čára, tak je to legální. Jde o jízdu v pruzích.

Pokud je čára plná, tak přejetí plné čáry = sankce na místě do 2k. To samé vyznačený ostrůvek.

V každém případě je potřeba dávat velký pozor na nečekané vyjetí někoho dalšího z boku - vidí první auto a tebe ne, resp. počítá že budeš odbočovat a ty to najednou zalomíš zpátky doprava... Ty ho přes to první auto taky neuvidíš, resp. pozornost zaměříš na zařazení před auto, strčí ti čumák 10m před tebe = bum. V silnějším provozu je lepší se na takové myši vyprdnout a jet v klidu beze spěchu. Časově mezi agresivní a pohodováou jízdou zas tak velký rozdíl není...

hodnocení

5x

Promiň, ale ta otázka je značně nejasná. Upřesni a nejlépe doplň fotkou, náčrtem, schematem.

doplněno 10.01.18 11:37:

@clayman: A to víš nebo to zkoušíš?

Jinak v tebou nastíněném případě opět záleží na konkrétní situaci, takže bez dalšího nelze jednoznačně odpovědět.

doplněno 10.01.18 11:45:

Pokud ses stihnul vrátit do průběžného pruhu včas, je vše v pořádku. V podstatě jde o situaci, kdy jsi chtěl odbočit, ale na poslední chvíli sis to rozmyslel. Auto v průběžném pruhu pak není podstatné;)

Jsou dva pruhy pro jeden směr z nichž jeden je pro odbočení doleva. Můžu ho použít k predjeti auta, které jede rovně a využívá druhý pruh?
doplněno 10.01.18 11:40: Popisuje to mojí včerejší situaci, kdy auto jelo rovně zbytečně pomalu, tak jsem využil odbocovaci pruh a bezpečně stihnul predjeti před koncem svého odbocovaciho pruhu. Odpověď mě také zajímá.

hodnocení

2x

Predpisy máme podobné. Na Slovensku je predbiehanie v pripájacom alebo odbočovacom pruhu zakázané paragrafom.Je to ocenené na cca 150 € pre štátny rozpočet.

hodnocení

1x

Jak píše Satam, je třeba přesné označení místa, nebo fotku. Podle popisu si můžeme představit každý situaci jinak.

Jedná se o situaci v obci? Předjetí levým či pravým odbočovacím pruhem?

Důležité je, zdali přejedete plnou čáru. Za to je sankce do 2000Kč, bez bodu.

lupa
hodnocení

0x
A co takováto situace (viz foto)? Blázen mě předjel odbočovacím pruhem a přes zebru. Ani by mě to normálně nevzrušovalo, ale v protisměru bylo jiné auto a ten blázen mě tím slušně překvapil. Docela jsem se lekl. Foto je část videozáznamu.
Předjíždění přes odbočovací pruh
asd1

Pokud není cedule zákaz předjíždění, tak jen 2k za přejetí těch čar. Dost divoké - na hraně bez rezervy, ale ještě bezpečné pokud se nestane nic nečekaného... V každém případě spěchající pako.

Chce to sledovat zrcátka a případně mu udělat místo aby se vešel... A tohle by měli chytat policajti v civilních autech, už je to na hraně a může z toho snadno být karambol...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]