Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje el.tachometr?

Od: luko* odpovědí: 4 změna:
Zdravim,chtel bych se zeptat zda by mi nekdo dokazal vysvetlit jak funguje elektronicky tachometr u auta r.clio 99rok 1.4benz.
Ptam se protoze mi u nej nefunguje a display mi ani neukazuje hodnoty Km,spotreba,dojezd,..
Zajimalo by me tedy odkud tachometr bere data,zda primo z nejakeho cidla na prevodovce nebo z ridici jednotky motoru..? Abych vedel na co se zamerit a co zkontrolovat,dekuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dáta sa berú z čidiel na prevodovke,na kolesách,na motore,ďalej z riadiacej jednotky v ktorej sa potom dáta spracujú a odošlú do panela prístrojov,čiže prístrojovky.Bez autodiagnostiky sa moc neposuniete dopredu.Ja by som typoval na vadu prístrojovky,ktorú treba vymeniť alebo dať opraviť.Samozrejmosťou je ju potom nakodovať ku riadiacej jednotke a imobilizéru.

asd1
hodnocení

0x

Nenech se vystrašit, pokud vim tak tohle rád dělá pitomej snímač otáček na převodovce nebo kabeláž k němu... Bez signálu nemůže jít tacho a tím ani spotřeba, dojezd, kilometry atd. Zaměř se nejdřív na kontrolu toho čidla...

luko*
hodnocení

Diky za odpoved,mam to clio chvili a kdyz jsem ho bral tak mi predchozi majitel rikal ze nechaval delat spojku tak jestli to cidlo je nekde u převodovky tak by to odpovidalo jelikoz jsem mezi prevodovkou a kabinou objevil odpojenou svorkovnici se trema kabelama a nevypadalo ze by byla odpojena uz od vyroby pac mela cisty kontakty,ale nenasel jsem kam patri..
hubas*

Co já vím, tak to čidlo (Hallův snímač otáček) bude spíš na rozvodovce-diferenciálu, na převodovce je čidlo zpátečky... ale nemusí to být nezbytně pravda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]