Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lékařský posudek k řízení motorových vozidel

Od: tomek* odpovědí: 6 změna:

Chtěl bych se zeptat chci si udělat řidičák sk B a chci se zeptat na lékařský posudek jestli budu muset jít znovu k paní doktorce na vyšetření a nebo mi to může vypsat i sestra? důvod je ten protože u paní doktorky to trvá vždy strašně dlouho než se dostanu na řadu. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Až bude potřeba sesterský posudek pak to bude moci vyplnit i sestra,vlastní nebo zdravotní ale k přihlášce do AŠ je třeba předložit potvrzení od LÉKAŘE ,takže si to budete muset v čekárně odsedět,stejně jako ostatní museli toto absolvovat a někteří vícekrát při rozšiřování!

vernon
hodnocení

0x
Já když jsem si kdysi šel pro potvrzení na řidičák, doktorka se mne jen zeptala jestli jsem zdráv, já řekl že ano, dala mi razítko a tradá!...

mnd®
hodnocení

0x

Ze stránek ministerstva dopravy si stáhněte prohlášení posuzované osoby ... a tam žádné razítko lékaře nepotřebujete. mdcr.cz/...

Vyhl. č. 277/2004 Sb., § 2

(1) Posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel (dále jen "posudek") vydává posuzující lékař po zhodnocení zdravotního stavu žadatele o řidičské oprávnění (dále jen "žadatel") nebo držitele řidičského oprávnění (dále jen "řidič") zjištěného lékařskou prohlídkou a na základě vyhodnocení prohlášení žadatele nebo řidiče (dále jen "posuzovaná osoba") ke zdravotní způsobilosti, předchozích záznamů ve zdravotnické dokumentaci vedené o posuzované osobě, informací o zdravotním stavu posuzované osoby sdělených jejím registrujícím poskytovatelem zdravotních služeb v oboru všeobecné praktické lékařství nebo v oboru praktické lékařství pro děti a dorost (dále jen "registrující poskytovatel") a dále výsledků dalších odborných vyšetření, která si vyžádal.

cicky

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @hejkal z důvodu porušení pravidel poradny. ]

lee*
hodnocení

0x
Mělo by proběhnout krátké vyšetření - zkouška očí a sluchu, barvocit... Toto u nás dělá sestra a lékař pak změří tlak, poslechne srdce a koukne do karty. Je to tak na 10 minut. Nicméně vím, že jsou ordinace, kam pošlete papír mailem a jen si mezi dveřmi vyzvedněte orazitkovaný. Takže jak kde. Je fakt, že druhý postup člověk asi prvotně ocení, ale já bych k takovému lékaři neměla důvěru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]