Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlucnit motor

Od: fghi odpovědí: 6 změna:
Dobry den,chtel bych se zeptat zda nekdo nemate tip jak by se dal odhlucnit motor od kabiny (OA ne kamion) prijde mi ze mam motor (1.6 16v) pri 100kmh docela hlucny,tak by me zajimalo jestli toto nekdo uz treba resil a jak? Jestli se treba nedela nejaka izolace na tento problem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

co tak zjistit, jestli hluk nedělá nějaká vadná součástka? Silentblok motoru, gumové části řízení, ... - pokud nebude motor dělat hluk, nebude třeba izolace

sivecu
hodnocení

1x

Já motor úspěšně odhlučňuji tím, že si koupím novější auto vyšší kategorie. Cokoliv jiného je blbost. (Také jsem zkoušel)

Před pár dny jsem řídil nový MB třídy E a zase si připadám, že v mém voze je moc hluku(Volvo). Ale zatím to neřeším.

xenofob
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Levný řešení je vyměnit silentbloky motoru a kastli oblepit zvukoizolačním materálem.
O tom, kde a jak to oblepit bych se poradil s odborníkem, dost pomůžou i lidi co dělají extrémní audio do aut.
Pak by mohlo jít ještě předělat uložení motoru, ale to je vyloženě jen pro případ, že nevíš co s penězma.

hodnocení

0x

Nepíšete, co je to za auto. Možná by šlo na vrakáči z obdobného vybavenějšího modelu získat něco hotového. Hlavně na kapotu a přepážku. Potom je důležitý celoplošný kryt pod motorem, pokud je možný. A i ten polepit.

fanda5469
hodnocení

0x

Ano, k odhlučnění motoru nestačí pouze odhlučni kapotu (jak si myslí hodně lidí), ale je také důležite odhlučnit meziprostorový motor, jelikož zvuk se šíří všem směry, tudíž odhlučněním kapaty snížíte pouze hluk vrchní části motoru - zvenčí auta, uvnitř se také změnší hluk, ale ne tak moc, jako při odhlučnění mezimotorového prostoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]