Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit či nekoupit?

Od: xenomorph* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám zálusk na Suzuki Baleno 1.3 Hatchback (3 Dv.)

Zajímalo by mě pouze, jestli někdo má zkušenosti s tímhle vozem.Na netu jsem se dočetl vesměs samé pozitivní věci.

Popřípadě jaké jiné auto v podobné kategorii byste mi doporučili.

Potřebuji spolehlivé auto na každodenní ježdění..Tohle auto mě oslovilo jak vzhledově, tak velikostně i výkonově.

Doteď jsem jezdil s Peugeotem 106 1.0

...něco takového :) sauto.cz/...

Díky za odpověď :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

No Suzuky je z japonců ta nejhorší varianta .Motoricky dobrý ale co se týče koroze a elektriky tak to je špatný, ale i v této cenové relaci se nechá koupi solidní vůz akorát to dá vic vybírání. Koukni na tohle a rozhoduj.

otomoto.cz/...

otomoto.cz/...

otomoto.cz/...

otomoto.cz/...

otomoto.cz/...

otomoto.cz/...

otomoto.cz/...

otomoto.cz/...

otomoto.cz/...

otomoto.cz/...

otomoto.cz/...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

něco takového, co je uvedeno v odkazu nebude mít najeto 96tis. km,ale minimálně 296 tisíc...takže pokud staré ojet suzuki baleno, tak si pro něj jeďte do nemecka sám. V ČR rozhodně nekupovat!

ar*

Odkazy jsem dával jako přehled co se nechá koupit. Kilometrům se nedá moc věřit ,ale bohužel už ani v německu.4lověk musí koukat jak je v interieru všechno osahané.(když se volant a "šaltpáka"blejsá jak psí kulky tak je jasný že auto nemá nalítáno jen 100000. Ani u nás nemají všechny auta "stočený" tachometr. Přesto je lepší koupit přímo od majitele než přez bazar.

nespokojenyurednik

v německu je to ale trestným činem, u nás ne, a není problém nechat si do německé kupní smlouvy napsat větu, že je auto nebourané a stav ujetých kilometerů odpovídá stavu tachometru...každý normální autohause to tam na Vaši žádost napíše a ještě dostanete půl roku záruku, když budete kupovat auto od arabských překupníků, uvidíte, s jakou ochotou to tam budou zapisovat, a podle toho se rozhodnete zda koupit či ne...

ar*

Ano naprosto s vámi souhlasím v německu to je tresný čin, krádež je taky trestný čin a přesto se krade. A jak to v německu právě vámi zminovaný arabove(aby jsme byli přesní jsou to turci ty nepatří mezi arabské národy ,ale to je jedno)dělají úplně jednoduše kdyby náhodou byly problémy začnou tvrdit ,že byla špatná řídící jednotka a musela se vymněnit z jiného vozu a oprava už trestný čin není.Bohužel to tak funguje.Tím samozřejmně nechci říct,že mají všechna auta "stočený" tacho.

I u nás je tak trochu možné zjistit jestli se tacho. neupravoval. Jedna z cest je,pokud auto u nás jezdilo a prošlo STK zjistit kolik bylo nalítáno na poslední STK před prodejem a druhá možnost nechat napojit´Ř.J. na počítač a zjistit jestli se nemanipulovalo s Km v jednotce je počet ujetých Km zaznamenán na dvou místech a dost často bývá u aut upraven jen ten který udavá ujeté Km na display . To je ale debata už o něčem jiném.

Chtěl jsem prostě jen říct ,že že 100% jistota není nikde ani v tom německu a proto je nejlepší se řídit podle stavu vozidla a motoru. Pořádně to prolíst poslechnou a když nejsem schopen to posoudit sám vzít si někoho sebou. Přesto věřím ,že i u nás se nechají koupit pěkná auta a za lepší peníz než v německu.

petr123*

Ono někdy ani nemusí jít o záměrný podvod. Třeba u první série Fordů Focus bylo vadné čidlo tachometru, takže časem prostě tachometr neukazoval rychlost a neměřil ani ujeté kilometry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]