Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat na váš názor.
Mám Octavii 1.9 TDI 66kW.
Měl jsem v servisu auto na výměnu vodní pumpy a bohužel jsem laik, který autům zase nějak moc nerozumí a nemám známého automechanika, takže vždycky ze servisu vyjíždím s pocitem, že mi tam vyměnili i nějaký dobrý díl.
Jde mi o to, že jak jsem odjel ze servisu, tak mi podle mého subjektivního názoru víc píská turbo. Myslíte, že je tak jednoduché vyměnit turbo a že by to někomu stálo za to?
Zase abych si nějak všechny části motoru označoval před tím, než to dám do servisu, na to moc nemám chuť. To už by asi byla paranoia ne?
Jaké jsou vaše zkušenosti a názory?
PS: pumpu jsem měnil, protože mi dříve jiný maník měnil rozvody a nevyměnil pumpu nebo mi tam dal STARLINE boží zboží. Takže 30tis po rozvodech pumpa odešla a asi jsem mohl být rád, že se nekousnul motor.
Díky.
Ten maník byl s prominutím pěkný "kréťan", když s rozvody neudělal i vodní pumpu. Člověk ušetří pár kaček, ale pak se nestačí divit a platí 2x, protože se to musí znovu celé rozebrat.
Nepředpokládám, že byste měl auto v servisu jen hodinku, takže na případnou výměnu turba určitě měli dost času. Je bohužel smutnou skutečností, že někteří automechanici občas na autě vymění i díl, který jste měnit nechtěl. Bohužel se to dost těžko dokazuje. Snad jen mít za mechanika kamaráda, kterému bezmezně důvěřujete.
Já si říkám, jestli nejsem přehnaně paranoidní, ale zase tyhle všci se asi dějou. Měnili tu pumpu, rozvodový řemen (pro jistotu), výměna oleje, destičky, čep na nápravě, pletenec splodin a za práci mám fakturováno pouze 2.500,- Takže buď si vzali něco z cen dílů nebo nějaký dobrý díl z mého auta.
Jinak kdybych při těch rozvodech věděl, že je na rozvodech pověšená vodní pumpa, tak bych trval na její výměně a nechápu že ten jouda jí automaticky nevyměnil.
A to jsem ještě včera četl, že jsou borci, kteří dokáží nasadit rozvodový řemen s přesazením o jeden zub. Neuvěřitelný. Má pak někde člověk dovolání?
Fakt jedině nějakého známeho nebo garáž. Po zkušenostech s řemeslníkama v bytě si snad i auto začnu opravovat sám.
dovolání samozřejmě máš, i na opravy se podel zákona vztahují záruky, stejně jako na koupený výrobek.
Co se pískání týče, hvízdot je pro turbo charakteristický a víceméně běžný laik díky tmu při zvyšování otáček motoru pozná, že turbo funguje. Jinak konkrétně u té OI 66kw pokud auto držíš cca na 1800 otáčkách na tuším 4.RS, tak je slyšet navíc takové houkání, jako když se fouká do flašky. to je jev vznikající při roztáčení turba. jenže v těchto otáčkách nemá ještě takové otáčky a proto nehvízdá ale jen "houká", není to žádná závada.
rozvoďák se mění na 120000km. pokud Ti ho měnili třeba na 50, je to divné a tahali z Tebe prachy. Rozhodně ale ten vyndaný nedali do jiného auta, to by si myslím žádný mechanik neriskoval. co za důležité úkony se má na autě dělat a co ne, to máš napsané v servisní knížce. takže pokud rozvoďák měnili na 120000, nedělali to pro jistotu, ale přesně jak mají. konkrétně u tohoto dílu se nevyplatí "přejíždět" o moc kilometrů, zvyšuje se riziko přetržení a za zrušenej motor těch pár stovek fakt nestojí.
Jinak souhlasím že sehnat dnes pořádného řeemslníka, který jen nekurví matriál a neinkasuje peníze, to je opravdu fuška. Doma už si vše na co moje síly stačí taky raději dělám sám, trvá to sice déle, ae mám to tak jak chci já a ne podle nějakého usmolence, co se považuje za mistra světa a ve skutečnosti se na mým domě učí...
Ještě jsem si všimnul, že nějak zapáchá klimatizace. Před opravou vše v pohodě. Ať už mám klima vypnutou nebo zapnutou, ať je to na teplo nebo na studeno, tak to prostě zapáchá. Navíc se mi zdá, že klima nechladí, ale jak to poznat, když je venku pět stupňů a garáž nemám? Jak je to s klimatizací? Ta buď funguje nebo nefunguje a nebo může fungovat špatně, pokud je tam nějaký špatný díl? Díky za reakce.
Klimatizace od určité teploty přestává fungovat. U Vás to vypadá na klasický problém. Nechejte dezinfikovat klimatizaci. Možná bych počkal na jarní akce, kdy Vám otestují celkovou funkci klimatizace (tlak v systému).
Smrad z klimatizace je problém který se bude opakovat
to že s rozvody nevyměnily i vodní pumpu je amatérizmus, koupil sem Octavii kde byl napsané že rozvody byli dělané a i tak vypadali ale vodní pumpu ne, pak se mě v zimě rozpadla a 7000 v čudu za nové rozvody
2500 za vše co píšete? to na tom autě opravdu něco dělali?
tech 2500 je možná za výměnu oleje + práci
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.