Nejste přihlášen/a.
Můžu dostat pokutu za zapomenutý řidičák? V zákoně je jízda bez oprávnění, to ale mám jen ne u sebe.Z vlastních skušeností to třeba v německu neřeší.Najdou v počítači v autě.
Ano je to přestupek, spadá to pod ostatní porušení povinností. Viz. 12bodu.cz/...
Každopádně je to na benevolenci daného policisty, může to nechat jen na domluvě bez pokuty.
Ahoj, znáš jistá ustanovaní 361/2000 Sb.? Řidič při řízení musí mít u sebe řidičák, osvědčení o registraci vozidla a musí prokázat zaplacení povinného ručení. Případně potvrzení zdravotní způsobilosti (nad 65let atd.). O občance tam případně ani půl slova napsané není. Stejně když mě kontrolovali jednou, chtěli ji raději, že prý to bude všechno rychlejší (no to asi nebyla jen běžná kontrola, neboť RČ je v ŘP také, nevím, raději jsem jim vyhověl, že by to bylo za chvilku, povědět se nedá, ale aspoň jsem měl klid. Jen tak můj případ z roku 2002 myslím, jeli jsme s přítelkyní na mé čezetě175 asi 70km, zhruba v půli cesty mě kámoši zastavili, já se dívám, kde to mám (tedy ty doklady), ha! Jen občanka. No jo, řidičák a techničák zůstal ležet v Praze na koleji, ani nevím, proč jsem to tenkrát tak vymamlasil...no zvědaví byli hrozně, našli si vše, dali mi dvě stovky pokutu, pohrozili, že by mi mohli dát i pět set, a ať si s děvčetem za ty "ušetřené prachy" zajdu někam na oběd nebo tak. Odvětil jsem, že už si s tím poradíme třeba i jinak (ukázal jsem rukou, ten se smál), dobré. U nás je to ale přestupek, jak je dnes odměňován, fakt nevím. Řidičské oprávnění máš, ovšem nemáš je jak prokázat, když nemáš průkaz, to je vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.