Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světla auta sama zhasínají

Od: lukasmnovotny odpovědí: 10 změna:
Ahoj na felicii mi zacly zhasinat světla. I na pristrojovce. Zhasnou třeba na vterinu a zase se rosviti.. blbej pocit kdyz jedu ve tme..Nevite čím to? Zacalo to až ted nahle.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
Pokud se vypíná i větrák topení nebo mlhovky, bude to uhnilý/polámaný vodič na fastonu u spouštěče, protože na jeho funkci závisí napájení cívky X relé, které při startování vypíná výkonné spotřebiče auta. Pokud zhasínají pouze světla, bude to spínač světel, na palubce vlevo od volantu. Ale spíš tipuji ten kablík u startéru.
petula00*

Přesně tuhle závadu mi dělá Xsara.Mám podezření na přepínač světel.Furt se ty auta se...ou.*bum*

rqweo
hodnocení

0x

Stahněte si schema elektroinstalace, podívejte se, kde se potkává napájení přístrojivky a světel (může to držet relé) a prokděte všechna místa, kde může být blbý kontakt (pojistky, spínač, relátka, kostra...). Typicky vadný bývá přepínač dálková/potkávací, ale ten to asi tentokrát nebude, protože to mizí ještě před ním, nebo na kostře. Jiná auta (co felicie nevim) mívají levé a pravé světlo zvlášť obvod, aby při první poruše nebyla tma, tady se to bude sbíhat asi právě na relátku.

hodnocení

0x

Mrkni na toto jestli z toho něco vykoumeš...

Jinak Felicie má takzvané odlehčovací relé (je normálně v pojistkové skříňce), které jsem v žádném zapojení nenašel, ale funguje takto: přes relé je hnané nějaké hlavní napětí do dalších obvodů a na relé je + pól. Druhý konec relé je ve skutečnosti uzemněn přes startovací cívku starteru. Když startuješ, tak přivedeš na startovací cívku + pól a tedy relé odpadne. Už jsem se s tím vydrbal... Okolo toho najdeš hodně v diskuzích. Jen tak zběžně zkontroluj faston co jde do cívky na starteru, zda tam není vakl. Ale když nejdou světla, mám pocit že se vypne spolu s tím i rádio, klakson atd.

Světla auta sama zhasínají

hodnocení

0x

Môže to robiť spínacia skrinka.

vernon
01.01.18 01:16
Nemůže.

hodnocení

0x
Vyměn konektor na cívce startéru a očisti kontakt
A prověř konektory pojistkový skřínky jestli nehnijou

hodnocení

0x

Stává se, že se uvolní pájené konektory na pojistkové skříňce. Několikrát jsem tuto závodu odstraňoval a vždycky to bylo tím. Tedy demontovat plošný spoj a celý přeletovat.

nevím kolik druhů má Felda pojistových skříněk, ale jednu jsem nedávno rozkuchal do mrtě a je ve stylu VW, to znamená měděné plechy ohýbané bez pájení, čili bez plošného spoje...

vernon
Přesně tak, žádná DPS tam není. Není tam tedy co pájet...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]