Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplacení pokuty ze zahraničí

Od: pichliktomas odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

dostal jsem ve Francii pokutu, tedy spíš mi přišla až teď. Jel jsem už domů a v jednom úseku jsem jel 59km/h, kde byla povolena rychlost jen 50km/h. Tolerance 5km/h, takže jsem překročil rychlost o 4km/h. Přišla mi pokuta 90Euro, chci zaplatit, ale problém je v tom, kde jí zaplatit. Na České poště to nejde, v bance zaplatím za převod dalších 1.400Kč, což se mi už zdá hodně. Nevyhýbám se zaplacení, ale zdá se mi, že za 4km/h navíc je to docela velká částka. Prosím mohli byste mi poradit, kde bych mohl zaplatit pokutu bez dalších přirážek? Ano nejsem hloupý a určitě zaplatim i za poskytnutí služeb, ale opět 1.400Kč je docela dost.

Děkuji za odpověď Pichlík Tomáš

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám stejný problém, jen s menší pokutou. Napiš e-mail do Francie tomu, kdo tu pokutu uložil, napiš, že jsi ochotný zaplatit, ale bez dalších vícenákladů. Ať ti napíšou, jak nato. Stejně jsem to napsal do Německa, odkud mi přišla německá složenka, žádné bankovní spojení. Napsal jsem, že jsem ochotný zaplatit, jen odmítám platit vícenáklady, tak nechť mi poradí, jak zaplatit. Už je to 2 měsíce a je ticho po pěšině.

Je tgřeba komunikovat a doklady o té komunikaci vozit s sebou. Pak je těžké, aby tě za nezaplacení jakkoli postihli.

nikdo*
hodnocení

0x

Já jsem ve FIO bance platil poplatek za platbu do zahraničí, někam do Holandska nebo Belgie, za navigaci, 300-500kč. Už se nepamatuju přesně.

doplněno 02.01.18 17:35:

Tak jsem dnes šel kolem popbočky WesternUnion. Tak jsem se ptal na platbu do zahraničí. Ano jde to. Dělají to. Ale jen k vyzvednutí jinde na pobočce WU. Že by šly šly poslat peníze na konto, někde v bance, ani náhodou. V téhle zemi je opravdový bankovní středověk.

xenofob
hodnocení

0x

ve francii se výše pokuty zvyšuje, pokud se lhůte k jejímu zapalcení prodlouží...stojí to pak víc a později ještě víc - nejvíc

pochybuji že převod peněz do francie vyjde na 1400,-Kč...

hodnocení

0x

Já platil překročení v Německu 108 euro, také jsem řešil neuvěřitelné poplatky ale kamarádka má účet u FIO banky a zaplatila mi to bez poplatku,Tak sehnat někoho s účtem u FIO.

asd1
hodnocení

0x

1400,- za platbu v Eurech do EU - co to máte za banky?! Z účtu u FIO si za tohle strhnou asi 20,- Kč.. Zavedení, vedení a zrušení účtu zdarma, takže se to vyplatí i na jednu platbu... 1400,- je opravdu "docela dost", od takové banky bych odešel asi tak okamžitě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]