Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babetta 210 - omezovač rychlosti (otáček)?

Od: adazara* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, dnes jsem koupil Babettu 210 rv. 89 , je ve výborném stavu, od 1 majitele, doložených 1500 km najeto.

Když sem s ní jel domů, všechno šlo dobře, až na jednu věc, zarazilo mě že když babetta dosáhla rychlosti zhruba 40 km/h

tak se jí už víc nechtělo, ale ne ve smyslu že by víc nedala ale prostě jakoby se o něco zarazila (omezovač otáček, rychlosti) a cukala,chci se zeptat jestli je vůbec možné že by na babetě něco takového jako omezovač bylo a případně jak to odstranit, děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Babetta 210 nemá žádný omezovač otáček.

hodnocení

0x

Tak první co můžete zkusit je že vyčistíte filtr a mrknete na výfuk popř.vypálíte.Ale nějak moc si nepomůžete ta 40 je optimální.Co vím ta fung nová jela se mnou za mlada (60 kg) cca 45km/h ale z kopce i 65*smich* poté jsem rychle ubral plyn a nejela vůbec-zadřený motor(dědek mě málem zabil),tak nato pozor

ass

vaše chyba,holt jste měl málo oleje v benzinu nebo špatný olej.Já na 210 jezdím v pohodě 60km.Jede jako sviňa-vyměnil jsem přední řetězové kolečko za jiné,které má o několik zubů více

Tak on nemusel být problém v množství oleje , ani jeho kvalitě - Babbety byly konstruovány a jezdily naprosto spolehlivě s tehdejším M2T. Spíše vidím problém v tom, že každý dvoutakt potřebuje při jízdě z kopce občas vzít za plyn, protože už z principu funkce jsou dvoutakty mazány palivem - a jestliže při jízdě z kopce brzdíte motorem, tak se toho paliva do válce mnoho nedostane. To byl taky jeden z důvodů, proč si někteří dobastlovani na Babbetu volnoběžku.

Max rychlost asi nemá cenu komentovat. Je to moped, takže ať tak, či tak, výkonem nepřekypuje, těch 45-50 km/h je normální hodnota. Koho to irituje, má dnes nespočet možností koupit si silnější moto - což bude prakticky takřka vše na dvou kolech...

tarantulee*

Jezdím v pohodě 60km.. Vyměnil jsem přední řetězové kolečko za jiné..

Hm, tak z kopce těch 60 pravděpodobně jezdit můžete, ale pochybuji, že s tím vyjedete jaýkoli kopeček, když jste tam hodil převod do rychlosti a babetta je sama o sobě slabá i s originálním převodem.

ass

Nesmysl,jede normálně i do kopce.A v nejhorším tam je jednotka.Ta vyjede všechno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]