Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při startování točí ale nechytne

Od: jakub93 odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám octavii 1 benzin 1.6 rok vyroby 97. Auto mmdruhým rokem a doteď jsem s ním jezdil bez problémů, pouze drobné opravy. Dnes ráno jsem přišel k autu a chtěl jsem nastartovat, motor točil ale ne a ne naskočit. Myslel jsem že do svíček nejde proud, ale potom jsem to zkusil rozjet z kopce na trojku a motor naskočil a běžel jako hodinky i na volnoběh. Auto jsem projel cca 15km a zaparkoval, chcípnul motor a zkusil znova natočit - neúspěšně. Při delším startování bliká kontrolka oleje. Nesetkal se někdo s obdobným problémem nebo netuší někdo čím by to mohlo být? Díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

může to být tím, že je velký pokles napětí při startování.. vadný akumulator, starter nebo velké přechodové odpory.. zkus připojit voltmetr na aku a startovat..

hodnocení

0x

Odchází baterie a napětí při startování nedosahuje potřebných cca 10V pro ŘJ. Ta pak neumožní nastartování.

jakub93
hodnocení

Teď jsem to byl ještě zkontrolovat a na připojení baterie jsou 3 pojistky 30A. Jedna z nich má spálený kontakt, takže je pravděpodobné, že to bude zdroj problému.

hodnocení

0x

vem voltmetr a měř napětí na baterii při startu jak pude na 9V a níž scháněj novou baterii

hodnocení

0x

Dle mne to mohou být 2 závady-jak píší kolegové nade mnou-špatná baterie nebo snímač otáček klikového hřídele (nevím jak to má škoda ale na mé xantii přesně toto dělal právě onen snímač-po výměně za nový -nadrc)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]