Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bluetooth diagnostika

Od: torrrent* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

co by ste mi prosím doporučili za spolehlivý Bluetooth OBD

něco jako např. alza.cz/...

bude to na fabii I

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Raději si kup klasický kkl kabel. Kdybys tam chtěl dělat něco víc než jen číst chyby, tak si nejsem jistý jestli to tímhle půjde.
torrrent*
hodnocení

Jelikož jsem laik, tak mě stačí jen na čtení chyb. Prostě abych si vypsal závady a pak v servisu věděl o čem mluvím...

Jo, na načtení chyb ti tenhle ELM stačí. Ve spojením s prográmkem torque v mobilu to načte zajímavé věci. Akorát bych to nekupoval tady za 400 ale v Číně, kde to stojí nějaký 3-4 dolary. Není to o kvalitě , že by jako Číňan nabízel nějakou fake kopii. Jen český zlodějíček levně koupí a draze přeprodá. Rozdíl 300 na takové drobnosti mi ale připadá dost nemravný. To jestli se ti chyby jenom načtou nebo jestli je dokážeš i smazat záleží na výrobci řídící jednotky motoru. Program to umí ale vim, že třeba Francouzi tě chyby smazat nenechají.
Tak to z tebe budou mít v servisem radost. kup si tu ve tvém odkazů a pak si do mobilu nainstalujete aplikaci torque
torrrent*
hodnocení

Proč by měli mít "radost"? Předpokládám, že když do servisu přijedu a řeknu, že např. vstřiky vykazují spatné hodnoty (co a jak lze vyčíst na internetu), tak můžou hned konat. Popř. se na to zaměřit a ověřit sami. Nebo když vyčtu hodnoty XX XY a budu mluvit s mechanikem tak je snad lepší mu říct konkrétkní chyby než plácat něco, že tam bouchá vrže atd. Probléím s autem nemám, spíš to mám pro zajímavost

Je tu len jedná chyba,že tie hodnoty je problém získať,sú to väčšinou len hacknuté databázy.

jenda2*

Klasický kabel za 2000,-? Můžu vás ubezpečit, že ten levný nefunguje od r.v. 2003 . OBD2 přes Bluetoth funguje naprosto normálně na prakticky každé auto. A za nějakých 250 Kč je to skvělé.

nevím kde jsi přišel na 2000 ale budiž.. ja tě můžu ubezpečit že na fabii I fungovat bude.. o té byla řeč.. pokud ale tazatel chce přečíst jen pamět závad tak proč ne.. ale chtěl bych vidět jak s tím uděláš třeba základní nastavení, přizpůsobení jednotek atd.. to se pak neni o čem bavit.. cena je stejná..

jenda2*

Už se změnila cena, dnes je levnější.

robeko.cz/...

Nicméně ne všechny fungují a OBD2 přes Bluetoth ano a jsou nesrovnatelně levnější. A pochybuji, že tazatel bude chtít něco v ŘJ upravovat, což není zase tak snadné.

krtek66
hodnocení

0x

pokud to máš na F1 tak tohle je přesně to co potřebuješ...poměr cena výkon je adekvátní...taky si jej budu kupovat...hlavně dej bacha, aby sis koupil verzi s BT a ne Wi-FI...pak to budeš ovládat jen z mobilu..na takové domácí žvýkání to stačí...na detailní nastavení ee...

btw..tady to máš levnější..je to úplně jedno od koho to koupíš abczbozi.cz/...

hodnocení

0x

Ono většinou tyto diagnostiky OBD vyčítají základní chyby, tak že důležitější chyby to třeba ani nenačte jako ve VAGu , ATALU, AUTOCOMU apod. Ale je to auto od auta, někde načte více, někde méně, některé starší nenačte... Ale za ty peníze je to dobrej pokus... Já jen aby si kolega nedělal velké naděje. Také jsem měl před mnoha lety diagnostiku s ELMem...

Na hodnocení na Alze jsou všichni unešeni... Tak to třeba bude OK!

ELM je pouze převodník dat, zbytek záleží pouze na obslužném programu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]