Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia - tlumiče - auto hází

Od: fredy123 odpovědí: 16 změna:

Zdravím, na své Feldě jsem nedávno vyměnil zadní tlumiče, pružiny, dorazy a uložení, prostě celé komplety. A i tak mi přijde že zadek je strašně měkký a když vyberu nějakou úplně malinkou nerovnost, třeba jen zvlněný asfalt, tak se celé auto rozhází a jízdní komfort jde úplně někam do ****. Přední tlumiče už jsou taky dost měkké.
Kupoval jsem pružiny KYB a tlumiče od Sachs. Dalo by se nějak docílit aby zadek byl tužší a tím pádem aby auto neskočilo při sebemenší nerovnosti. Napadlo mě dát dvě horní misky na sebe a tím aby se stlačila pružina a bylo by to logicky tužší, ale nevím. A pak mě taky napadlo jestli by pomohlo dodělat stabilizátory náprav, mám už ten novejší typ nápravnic, kam by to právě šlo. Už si s tím moc nevím rady. Vím, že Felicia nebude mít komfort jak třeba PAssat, ale takhle je to fakt hrůza. Hodila by se mi každá rada, předem děkuji...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tojsouveci
hodnocení

0x

Každá rada? Nechej to sešrotovat a za ušetřené peníze si kup měsíčník, tramvajenku , nebo auto. Podle svých možností. Mrtvole dědečka taky nebudeš nechávat dělat nové zuby, ne?

artaban*

Co máš ty za raketu že haníš jiná auta? Kdyby měl Škodu120 tak je to jeho volba

tojsouveci
hodnocení

0x

Jsem si to přečetl znova. takže jsi nakoupil díly v ceně tvého "auta". Přesto když najedeš na nerovnost, poletíš bokem. No, řeknu ti jedno. Jestli v zatáčce potkáš mě, s mou rodinou v autě, tak jestli to přežiješ, vyndám z kufru tu násadu na sekyru a dobiju tě.

fredy123
hodnocení

No takže znovu... díly nastály ani náhodou cenu auta, na feldy díly drahý nejsou, v zatáčce naopak auto sedí dobře, možná jsem to nepopsal úplně nejlépe, jen prostě když auto najede na nerovnost celý poskočí a chtěl bych tužší tlumiče.

eergh

Tak jestli chceš, ať to neskáče, kup si letadlo. Žiješ v ČR. Když jedeš po poli, skáče to. A to, že na feldu nejsou drahý díly, to je iluze. Při jejich spotřebě jsou ku*va drahý. Neříkej, že tlumič nestál cca 500 káčé kus. + pružiny. To máš tak 5 tisíc. ne? To je felda s prázdnou nádrží. Když k tomu připočeš práci, tak je to felda s plnou nádrží.

fredy123
hodnocení

Jistě, samozřejmě chápu že ČR je ČR, na feldu až tak drahý díly nejsou, jak jsem psal měnil jsem jen zadní nápravu, takže do 2k jsem se vešel, práci si dělám sám... ale to nemá význam, chtěl jsem se jen zeptat na zkušenosti někoho kdo Feldu(y) má nebo měl a setkal se s něčím podobným... a pokud se vás můj příspěvek nějak dotkl, že máte chuť někomu rozbíjet hlavu toporem na sekeru, tak se vám hluboce omlouvám, ale nikdo vás nenutil na něj odpovídat, ba ho jen zobrazovat, takže ADIOS...

eergh

Ano, koko*ovi, který jezdí s autem, které skáče jak koza bych normálně rozmlátil lebku toporem. Protože místo aby si koupil měsíčník, může zabít rodinu s malými dětmi. Co jiného si takový debil zaslouží?

Felicie není auto. Je to vrak. A ten co jezdí ve vraku, který má evidentní problém s přilnavostí k vozovce je debil.

Kdyby ohrožoval jen sebe, byl by jenom debilem. Ale jakmile ohrozí jiné, ak je to vrah. A s vrahy já se nemazlím.

Brzdy a náprava, to je základ. Že ti to hulí, to je fuk., Že to nejede a jízdní komfort = 0 , to je taky úplně fuk. Ale že ohrožješ nevinné na silnici, za to by sis měl nafackovat a jít trochu do sebe, to fakt není prdel. Vím co umí vybité tlumiče. A to na o generaci mladším autě, než je ten tvůj vrak.

výtka
Upozornění od sys hejkal 29. 12. 2017 07:42:15
Vaše příspěvky (pod vícero nicky) přes upozornění nadále porušují pravidla této poradny i pravidla slušného chování všeobecně.
Doporučujeme řídit se pravidly, jinak Vaše příspěvky budou moderované nebo dokonce trvale zakázané.

Anatomické a neurofyziologické změny degenerujícího čelního laloku zapříčiňují chizofrenii, jejímiž znaky jsou psychopatické symptomy, mezi něž se řadí i sadistické násilí.

Předvádí to kupříkladu Norman Bates ve sprše nožem.

V tvém případě to bude topor do lebky.

Antipsychotika můžeš vysadit. Měli by tě hospitalizovat.

A ty seš zřejmě ... ktereý si nemůže dovolit ani tu šíleně jetou feldu za 2000kč!

rqwwe

Neztotožňuju se stím, ale ani se takové reakci nedivim. Ono stačí v nadpise spojení slov "felicia" a "auto", už to spoustu lidí dráždí a pak se ještě dočtou v dotazu o "jízdním komfortu", což je pro některé jedince jako červený hadr pro býka ;)

vernon
Sám se nech sešrotovat, trotle. Pokud nemáš k tématu co říct, neopotřebovávej klávesnici!

hodnocení

0x
Není možný žes to špatně poskládal já měnil tátovi zadky na kombajnu 1.6 ce a neni problém
Abys to měl tužší musel by sis sehnat bud zesílený pružiny nebo pod ty stávající dát podložky cca 2cm silné vectra-club.cz/...

Souhlasím že se něco podělalo při momtáži nebo nepásli díly na sebe-tlumič vs pružina...

fredy123
hodnocení

Tak zdá se že problémk vyřešen.. přesně jak říkáte, nepásli na sebe pružina a rtlumič byla tam asi 1cm vůle, kdy se stlačovala pouze sama pružina, tak jsem na sebe dal 2 horní misky a je to lepší.. :)

artaban*

To není nejlepší řešení dávat tam něco navíc řešení je to poskládat s org. dílu to pokud to nesedí a máš to dobre složené tak ti prodejce nedal správnej díl

Vyndej to a koukni jak si to poskládal
Jukni do návodu myslim 4 foto od spoda ta podložka je tam poměrně dúležitá nezapoměls ji tam dát?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]