Dobrý večer, mám otázku. Objevil jsem pod autem flek od oleje a zjistil jsem, že okolo víčka na doliti oleje je to všude mastné. Myslíte, že to může být jen netestnosti víčka nebo toho víčka pod tím? Je to Octavia 2 77kW PD Díky
možne to je.. tak to odmasti a pojezdi.. pak uvidíš.. dost často to blije i z egr ventilu.. ale prakticky to muže kapat z hodně míst.. nejlepší by bylo podivat se zespoda.
Muze to byt. Muze i ti tlakovat do oleje a pak to prolina ven.
kevin2603
A dá se to nějak pretesnit, řekl bych že to je od té doby co jsem doleval olej a zůstalo mi v ruce i to spodní víčko, tak přemýšlím jestli jsem to třeba jen špatně nenasrouboval. Ono to tam jde dost špatně.
Pokud by tlakovalo do oleje ,takl je to na přetěsnění hlavy-těsnění pod fouklé v olejové části nebp prasklá hlava v horším případě .Taky by toto u nělkterých motorů mohlo způsobit zasviněné a zamrzlé odvětrání motoru,ale toto především vytlačuje olej olejovou měrkou. Nejlepší je celý motor očistit-pojezdit a sledovat kudy tudy cestička oleje a pak dotyčnou věc přetěsnit!
!Takto všechny naše rady ohledně závady a jejího odstranění nemusí být správné!
Hele a víš, že to je dost možné, chápu správně podle toho schématu, že tam jsou 2 těsnění? Díky za radu
kevin2603
Tak jsem to byl radši zkontrolovat a ty těsnění tam jsou obě, myslíš že se to hrdlo dá někde koupit na obrázku č.35.zkusil jsem to celé očistit a uvidím až pojedu. Ale určitě to bude v těch místech, protože celé to hrdlo a okolí je poblite od oleje a byl i kryt motoru. doplněno 28.12.17 19:36:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.