Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po zahřátí motoru nedává cívka nějakou dobu

Od: jose* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Potřebuji zjistit závadu, kdy studený motor nastartuji bez problémů a po zahřátí a zastavení nejde nastartovat poněvadž cívka nedává jiskru. Po asi hodinové přestávce /po vychladnutí/ opět bez problému nastartuji. Mám již vyměněn snímač otáček,čidla teploty,víčko i palec rozdělovače, kabely i svíčky. Jinak je jízda bezproblémová. Děkuji za radu. Josef Holý.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

díval jsem se do programu Tolerance data a pokud to sedí, tak by cívka měla být napájena ze zapalovacího modulu a ten z řídící jednotky, nedokážu si vybavit rozdělovač u Astry, je tam pouze rozdělování VM na cívky? Bez jakékoliv elktroniky ostatní?

Po zahřátí motoru nedává cívka nějakou dobu
jose*
hodnocení

Děkuji za plánek elektroinstalace. Rozdělovač má kromě rozdělování VM na svíčky také zásuvku na snímač otáček vačky,který je vyměněn. Já osobně nemám žádné měřící přístroje a tak asi nejlépe dobrý autoelektrikář.Kdyby měl někdo kontakt na někoho v Brně a okolí, byl bych moc rád.

hodnocení

0x
A co takhle problém se samotnou cívkou?
Dal bych jinou

hodnocení

0x

Nepíšete co je to za auto. Není po jízdě horká samotná cívka? A co kondenzátor přerušovače, ten jste měnil?

vernon
To nebude karburátor...
jose*
hodnocení

Omlouvám se,ale ve výpočtu vyměněných součástek jsem neuvedl zkoušku 3 nových cívek, pořád stejný problém. Není mezi cívkou a spínací skříňkou nějaké relátko nebo kondenzátor? Jakmile při zkoušení hodí cívka jiskru ihned nastartuji.

vernon
hodnocení

0x
Nepíšeš jaké je to auto, ale toto je typická závada zap. cívky/modulu.
jose*
hodnocení

Jedná se o Opel astra F 1.4i 44KW z roku 1997 a kondenzátor přerušovače jsem neměnil. nevím kde ho hledat.

Kondenzátor a přerušovač nehledej neni tam
Až to nepude skuste změřit zda je při startování v konektoru cívky plus 12V
Problém by mohla dělat spínací skřínka nebo oxidace či vyhřátá pojistková skřínka- skus vytahat pojistku po pojistce a očisti jim kontakty a mírně naohejbej

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]