Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě Škody Octavie 1,9TDI

Od: magnificent* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, prosím o názor znalých k danému tématu. Jsem nenáročný motorista, zvyklý na vozy typu Favorit, Felicia. Ročně najedu 13000-15000km, bohužel stávající vůz už pomalu končí s životností. Zaujala mě Octavia 1,9TDI 66KW nebo 74KW a rád bych se vyhnul chujovinám s DPF filtrem, takže spíše starou dobrou rotačku. Má smysl kupovat klump z roku 2000-2006 s 300000Km? Jestli je lepší investovat kolem 60tis. do 15let starého vozu nebo si připlatit a koupit novější? Vím že záleží na daném kusu, proto nejde jednoznačně říct, ano kup si to, je to ta nejvýhodnější nabídka. Jaká je cca životnost turba, vstřikovačů, dvojmoty, spojky, převodovky? A mívají tyto staré motory problém na emisích (serie bez chipu)? Jestli je správná úvaha, pokud kápnu na dobrý kus, tak nachrochtám za 15let 200000km s klasickou údržbou olej, brzdy, čepy, silenbloky, ložiska v kolech. Co se týče značky, tak nějak tíhnu ke Škodě, ale pokud by mě někdo přesvědčil o lepší variantě, tak proč ne.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pro tak malý nájezd km se podle mě diesel nevyplatí. Pokud uvažujete v rámci Š Octavia, tak spíš benzín. Sám jsem jezdil jako služebák OII s 1.6 75kW. Dynamiku to auto nemá nijak omračující, ale pokud jste nenáročný motorista...

danys*

pokud je zvyklý na felicii, tak ta Octavie dynamiku má. Každopádně k tomuhle motoru by to chtělo nějaký levný zdroj oleje, protože to olej celkem papá

hodnocení

0x

No když už tak 66 nebo 81Kw,ta 74 je PD.Máme v domě dvě.První (81Kw) jsem kupoval cca před 5lety za 120tis. s počtem 200 000km na tachometru(skutečné nevím) Za tu dobu jsem najel 100tis a bez větších investic.Druhou(66Kw) syn kupoval ze skutečným nájezdem 380tis km asi tak před rokem a půl za 35 000Kč-údajně mu odcházela spojka , nyní má najeto 410 a zatím úpně bez investic a jezdí i z odcházející spojkou*smich*.Takže já bych do toho šel.ALE jak říkáte "je to kus od kusu"

hodnocení

0x
Já bych vám to nedoporučoval. Namlsáte se na auto, co za 5l super jezdí, motor vydržel stovky tisíc km, kufr jako stěhovák, spotřebák cenově dostupný, jenže až doslouží, nekoupíte dostupnou novější náhradu.. Buď potupně přelezete zpět do maloobsahového benzínu a poslušně se zařadíte zpět do pruhu pro kamiony, nebo si koupíte novější kasičku na peníze.
A to dosloužení může přijít docela brzy, pokud někomu rupne v bedně a začne zavádět nízkoemisní zóny, nebo jako na západ od nás, vysoké poplatky podle emisí.

matesj
hodnocení

0x
Co jste myslel,že nachrochtáte za 15let...to,jako že to dáte do šrotu v roce 2032?Tak na to velice rychle zapomeňte!

magnificent*
hodnocení

Těch 15 let jsem jen nadhodil,auto by mě sloužilo cca 8let. Právě beru v úvahu to o čem se zmínil Tomkk, bojím se že rychle zavedou poplatky za diesely.

To je to poslední čeho bych se bál-auto pak stejně bude mít cenu šrotu a kdoví jestli to vůbec a pak pokud nebydlíte v centru Phy,Plzně,malebné jihomoravské vísky Brna atd a nejezdíte tam, tak by to ani extra vadit nemělo!Pak ale spíše bude horší přesednutí do "nového" s několikanásobně vyšším počtem "kurvítek".

doplněno 28.12.17 09:50:

jen tak mimo-jako majitel 20-leté a 16 leté xantie jsem koukal na novější-na C5 a z asi 10 000 na prodej na portálu autoscout.cz jich v benzínu bylo jan nějakých cca 100 kusů a nemyslí si že to číslo u škody,VW ... se bude hooodně lišit ve prospěch benzínových,teda ve dané třídě-ve střední.

kevin2603
hodnocení

0x
Pracuji už dlouho dobu v automobilovém průmyslu a dnešní auta se vyrábějí, tak aby vydržela 12 let, to je strop, přes který by jste neměl jít, takže pokud koupíte auto z roku 2000 je už 5 let po životnosti. 2006 máte před sebou 1 rok.Nemyslím tím, že ta auta dál nejezdí, ale to že pak většinou začne odcházet vše. Sám mám Octavii 2 a teď je to tady,začíná zlobit komplet vše a přitom 7 let jezdila bezvadně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]