Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím o názor znalých k danému tématu. Jsem nenáročný motorista, zvyklý na vozy typu Favorit, Felicia. Ročně najedu 13000-15000km, bohužel stávající vůz už pomalu končí s životností. Zaujala mě Octavia 1,9TDI 66KW nebo 74KW a rád bych se vyhnul chujovinám s DPF filtrem, takže spíše starou dobrou rotačku. Má smysl kupovat klump z roku 2000-2006 s 300000Km? Jestli je lepší investovat kolem 60tis. do 15let starého vozu nebo si připlatit a koupit novější? Vím že záleží na daném kusu, proto nejde jednoznačně říct, ano kup si to, je to ta nejvýhodnější nabídka. Jaká je cca životnost turba, vstřikovačů, dvojmoty, spojky, převodovky? A mívají tyto staré motory problém na emisích (serie bez chipu)? Jestli je správná úvaha, pokud kápnu na dobrý kus, tak nachrochtám za 15let 200000km s klasickou údržbou olej, brzdy, čepy, silenbloky, ložiska v kolech. Co se týče značky, tak nějak tíhnu ke Škodě, ale pokud by mě někdo přesvědčil o lepší variantě, tak proč ne.
Pro tak malý nájezd km se podle mě diesel nevyplatí. Pokud uvažujete v rámci Š Octavia, tak spíš benzín. Sám jsem jezdil jako služebák OII s 1.6 75kW. Dynamiku to auto nemá nijak omračující, ale pokud jste nenáročný motorista...
No když už tak 66 nebo 81Kw,ta 74 je PD.Máme v domě dvě.První (81Kw) jsem kupoval cca před 5lety za 120tis. s počtem 200 000km na tachometru(skutečné nevím) Za tu dobu jsem najel 100tis a bez větších investic.Druhou(66Kw) syn kupoval ze skutečným nájezdem 380tis km asi tak před rokem a půl za 35 000Kč-údajně mu odcházela spojka , nyní má najeto 410 a zatím úpně bez investic a jezdí i z odcházející spojkou.Takže já bych do toho šel.ALE jak říkáte "je to kus od kusu"
Těch 15 let jsem jen nadhodil,auto by mě sloužilo cca 8let. Právě beru v úvahu to o čem se zmínil Tomkk, bojím se že rychle zavedou poplatky za diesely.
To je to poslední čeho bych se bál-auto pak stejně bude mít cenu šrotu a kdoví jestli to vůbec a pak pokud nebydlíte v centru Phy,Plzně,malebné jihomoravské vísky Brna atd a nejezdíte tam, tak by to ani extra vadit nemělo!Pak ale spíše bude horší přesednutí do "nového" s několikanásobně vyšším počtem "kurvítek".
jen tak mimo-jako majitel 20-leté a 16 leté xantie jsem koukal na novější-na C5 a z asi 10 000 na prodej na portálu autoscout.cz jich v benzínu bylo jan nějakých cca 100 kusů a nemyslí si že to číslo u škody,VW ... se bude hooodně lišit ve prospěch benzínových,teda ve dané třídě-ve střední.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.