Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahřívá se zadní kolo u OII

Od: infernet odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

včera jsem jel Octavií II cca 40 km a po dojezdu jsem zjistil, že mám rozpálený disk na pravém zadním kole tak, že na něm neudržím ruku. Pneumatika dobrá, ale kov hooodně pálil. Může to být zablokovaná ruční brzda, nebo něco horšího? Dá se to laicky opravit, nebo servis?

Díky. I.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Múže to bejt víc věcí:
Muže viset lanko ruční brzdy
Mužou bejt zarezlý zatuhlý destičky nebo píst brzdiče
Taky múže bejt zarostlá hřídelka od ruční brzdy co je v samotným brzdiči
Doma se dá udělat vše musíš mít čas nářadí a šikovný ruce

mate59
hodnocení

0x

Asi bude zablokovaný třmen,rozebrat, rozchodit,ten drží destičku stále na disku a ten se pak přehrívá.Opravíte doma.

rqwe

Asi jste zaomněl napsat, že má vyhřátý kotouč a pryžová těsnění a prachovky, takže to opraví doma, ale jen jestli má doma autoservis.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

pokud by to bylo v brzdici tak bych se s tim nebabral a nehral si s tesnenima ktere treba v sade s pistkem taky nejsou zadarmo, zadni brzdic na octavku stoji treba od textaru vymennym zpusobem neco kolem 1100,-

hodnocení

0x

Já bych to viděl na rychlou výměnu ložiska zadního kola !

jenda2*
hodnocení

0x

Vezměte hever, zajistěte přední kolo z druhé strany a při uvolněné ruční brzděte zvednuté zadní kolo roztočte. Pokud se nechce točit, je to lanko. Ložisko při točení dělá hluk ale to by jset už nejezdil, protože by se vám velmi rychle rozpadlo.

danys*
hodnocení

0x
Zkuste táhlo ruční brzdy co je u brzdice zatlačit aby se to pořádně "odbrzdilo"
Dělal jsem to už u třech aut a vždy se musí sundat táhlo brzdice a vyčistit a vyměnit takový gumový kroužek. Stoji to asi stovku

hodnocení

0x

To infernet : Napište sem, prosím, jaká závada to skutečně byla. Poznají se tak dobří rádci*hej*

fik
hodnocení

0x

To může být věcí více,pokud nemáš kvalitní nářadí a nějaké znalosti,tak servis

Může to být jak zatuhlý lanovod brzdy,tak prorvaná prachovka pístku a zarezlý pístek,zarezlé vodící čepy.

Když ti to takhle blokuje,doporučoval bych to vřele dát prověřit důkladně,protože by se ti lehce mohlo stát že za pár dní tu budeš psát proč se ti hřeje zase druhé kolo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]