Nejste přihlášen/a.
Za čtyři roky si musím vyměnit řidičák- neřeším, povinný si dělám každý rok nové, vždy je levnější, tk a emise o pár šupů dražší mě opravdu nezabijou.
Co mě vždy štvalo, byla cena benzínu a nafty, jelikož jezdit musím. to jsem vyřešil autem na lpg a tankováním přímo u dodavatele lpg za 11 kč litr a dnes nemusím řešit takové blbosti jako vy.
jmlc: Hledáte problémy kde nejsou! vůz jste prodali, máte kupní smlouvu, kterou to doložíte a čékápé si může trhnout nohou nebo to řešit soudně. Což pochybuju
Oproti staré úpravě přibylo
(2) Při určení osoby povinné k zaplacení příspěvku se má za to, že
a) osoba zapsaná jako vlastník vozidla v registru silničních vozidel je vlastníkem vozidla a
b) osoba zapsaná jako provozovatel vozidla v registru silničních vozidel je provozovatelem vozidla.
To znamená, že důkazní břemeno na určení vlastníka či provozovatele je defakto na zapsaném v registru. On bude muset vyvrátit tuto právní domněnku a nevyvratitelným způsobem označit osobu povinnou.
A to je zásadní změna. Protože dříve musela ČKP prokázat, že např. tebou předložená smlouva je neplatná.(fiktivní) Po novele je to otočeno. Ty budeš muset prokázat, že tvá smlouva je platná a mít v ní přesně ztotožněného kupujícího. Pokud dle kupní smlouvy nebude moci být přesně určen kupující, jde to za tebou.
Takovými volovinami se nezabývám. Ty nemáš řidičák, že potřebuješ, aby ti vydali nový? O zdražení TK (STK je blbost) jsem nikde nečetl, podraží emisní kontroly. Povinné ručení zdražuje každý rok v závislosti na dalších okolnostech. Takže co chceš ještě vědět?
@ra252: Tak to je mi úplně ukradené
Pár korun v přepočtu na den za ty roky... spíš mne děsí obnovená možnost penalizace od ČKP. V rodině máme prodaný vůz v roce 2008, který někdo nepřepsal. Od 2010 nemá platnou TK podle úřadů. Již bylo řešeno s PČR i ČKP, ale prostě není právní podklad pro původního majitele vůz zrušit nebo přepis dodělat. Nový vlastník nezvěstný, vůz jednou chycen PČR před 7mi lety, od té doby ani zmíňka. Pokuta se tenkrát vyměřovala na 70,-/den.
Takových jsou v republice stovky a jestli se bude opět hledat a prokazovat prodej a "nevlastnictví", může hodně lidí dopadnout velmi špatně kvůli své hlouposti (víře ve správné jednání druhého člověka-kupujícího).
Zdražuje se všechno - zákonné poplatky jsou naprostý pakatel vůči denně vyšším nákladům na jídlo.
JJ, prokazování po 10ti letech od prodeje bude složité... jen naskenované dokumenty s neplatnými údaji poskytnutými kupujícím...
Jediné, co hraje v náš prospěch v daném případě, že na SPZ byla za cca. půl roku od prodeje sjednána smlouva o povinném ručení. Pojišťovna samozřejmě neřekne, kdo pojistil - nemáme na to právní nárok, byť jsme možná pojišťovnou vedeni jako vlastníci... Neřekli nám, koho máme kontaktovat, takže nemáme možnost dohledat "snad posledního vlastníka" toho vozu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.