Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohlídka ojetiny před koupí

Od: panl odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, píšu ohledně koupě ojetého auta. Zajímá mě, zda se zde někdo setkal s tím, že by soukromý prodejce nebo i autobazar umožnil prohlídku auta v nějakém servisu ještě před koupí. Pokud ano, může mi někdo prosím napsat, jak by se to v případě autobazaru řešilo? Tedy je na mě, jaký autoservis zvolím a účtuje si za prohlídku něco i daný bazar? Zajímá mě to hlavně z důvodu, že na internetu se tento postup často doporučuje před koupí ojetin, ve skutečnosti jsem však ještě nezaznamenal, že by někomu v mém okolí byla tato možnost umožněna nebo že by ji vůbec zvažoval. V autech se prakticky nevyznám, rád bych ho tedy nechal někde prohlédnout, protože na místě bych byl odkázan tak maximálně na kontrolu VIN, rzi nebo odlišných barev laku apod. Budu vděčný za každou radu, přeji hezké prožití vánočních svátků.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Kupoval sem auto v jednom z bazarú v Táboře a měl sem domluven servis kde mi to okoukli
Bazar mi to bez problémú umožnil podmínkou bylo aby to bylo v tom samém městě kde sidlil bazar zajeli sme tam v rámci zkušební jízdy
Vše proběhlo v klidu ja byl spokojen a vúz koupil
Prohlídku vozu si budeš samozřejmě hradit sám
Na tvém místě bych našel stanici technické kontroly a tam si na vlastní žádost nechal auto prohlédnout
Hlavně bych to nechal oficiálně napíchnout na emise
Pokud by mi bazar prohlídku neumožnil auto bych tam nevzal

hodnocení

2x

já když jsem kupoval první auto, tak mi ho prohlídl zběžně kamarád a projel, těsně před koupí jsem s bazarnikem sjel na STK aby mi udělali prohlídku... všechno prolezl a ok.. chtěl za to myslim 200.. ale v dnešní době by mě více zajímalo, co by mi pověděli na emisích než jestli mám volné čepy.. takže asi raději nechat udělat obojí

asd1
hodnocení

0x

Vhodný je návrh zajet na STK a udělat komplet emise + TK - pokud auto bude bez vad (neuvedených předem), tak prohlídku platím já, pokud vyskočí další vady tak prohlídku platí bazar. Pokud odmítne, tak ví že tam vady jsou a rovnou jdi jinam - takový bazar není solidní, aut jsou mraky a je problém spíš prodat. Samotná prohlídka - stání na místě venku v bazaru je pro auto mor, takže projetí je potřeba, bez tebe by to auto museli projíždět tak jako tak, jestli jede do servisu nebo jen kolem bazaru je už jedno = nejsou to žádné náklady pro bazar navíc.

xenofob
hodnocení

0x

pokud prodávající neumožní prolhídku, poslal bych jej do prdele...na STk vám nic podstatného ezjistí, maximálně že nemáte dobře upevněnou espézetku

v čr nedoporučuji koupit ani poklici, doporučuji orientovat se na velké zděné německé autosalony s vlastním servisem, s německými majiteli, kteří dávají na prodávaná auta písemnou půlroční nebo roční záruku...balkánce obejít obloukem...

takové auto bude o dost dražší než v čr ale nebude to mrdka která se po třetím nastartování rozpadne a u které budete po týdne měnit olej, fimtry, rozvody, brzdy, převodovku,manžety atd a cena ojetiny se tak vyšplhá na cenu zánovní předváděčky

a čeští překupnící, s náušnicí v červenýchj teniskách, co se tady pohybujete, nepiště mi že i v německu se prodávají stočenky, to je především váš nástroj k ojebávání k rychlým penězům...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]