Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhasínají za jízdy světla i palubka

Od: turecek odpovědí: 9 změna:

zdravím,také mi několikrát za jízdy u felicie zhasly přední(zadní nevím) světla a současně i palubka...tento stav po 2-3 vteřinách zmizel...s tím odpadalo a spínalo i relátko...co s tím?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Muzou to delat i vypínače světel.

vernon
hodnocení

2x
Pokud i osvětlení štítu, podívej se nejdřív na stav vypínače světel - je to ten levý nalevo od volantu.

tomaslad*
hodnocení

0x

Relátová- pojistková skříňka pod palubkou u spolujezdce. Špatný kontakt, studeńák, minimálně prostříkej kontaktolem, líp proletovat desku plošných spojů pro sichr pájkou

vernon
Nemůže to být pojistkovkou, zhasíná mu i štít. A u Feldy není co v pojistkovce pájet, není tam žádná DPS.
tomaslad*

dělalo mi přesně to samé u Formana GLXi r.v. 1994/5, prostříkal a propájel jsem to a OK. Jak je to tedy řešeno u Feliny, ta pojistkovka? To Felina už nemá relátka a DPS?

vernon
Jsou tam relátka, pojistky, svorkovnice... Ale narozdíl od Fa/Fo není tam žádný tištěný spoj. Propojky jsou realizovány pomocí nalisovaných měděných klemů.

hodnocení

0x
Jukni na cívku startéru a vyměn konektor na přívodnim drátu bude schnilej zoxidovanej
Je přez tu cívku kostřený odlehčovací relé a na to relé je napojen přívod světel
Další možností je voda v pojistkový skřínce nebo hniloba v konektorech pojistkové skřínky
vernon
Uhnilým vodičem na spouštěči to nebude. To by mu blbnul i větrák topení, mlhovky, vyhřívání zad. okna a pod. Ale nezhasínala by mu palubka!

turecek
hodnocení

díky...jojo,už jsme to řešili teď s koledou,a i on mi potvrdil,že to určitě dělá spínač hlavních světel...i on ho musel měnit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]