Nejste přihlášen/a.
Dobry den.ve zkratce.Pily jsme s kamaradem x u kamarada y.Kamarad x se rozhodl,ze si zajde pro cigarety do vozu pred dum(psaneho na kamarada xy).Když byl v aute,soused ho pooprosil,aby vuz preparkoval,nebot mu stoji na vyhrazenem miste.Pri prearkovani kamarad x naboural souseduv vuz a ten mu vyndal ze zapalovani klic,profackoval ho a doved za mnou v domení,že jsem majitel a ,že s nim vyridim pojistnou udalost.vysel jsem tedy z domu a se obhlednout skody.Auto naseho kamarada jsem odtlacil o cca 50 cm,abych videl skodu,bohuzel auto znovu sjelo zpatky do sousedova auta a ten zacal vykrikovat,ze jsem ho take naboural,coz rekl i privolane policii.Jellikz jsem byl opilý,bal sem se jeho vyhruzek (dstanes kopacky hajzle...),rekl jsem ,ze majitel nejsem a nemuzu mu pomoct a dal jsem se na odchod,kamarad x me nasledoval.po 100 metrech nas zastavila Pčr.Nechtel jsem kamarada udat,tak jsem rekl ,že nicem nevim a vuz neznam.Ve voze jsem zapomnel sve doklady...Otazka zní.Hrozí mi postih? Jsem bohužel recidivista,před pul rokem mi po 4 letech vratily zpatky ř.p(alkohol) mockrat diky za odpoved
Dobrý veřer, tož to jsi to zaplantal dokonale. Chlapi, nesedejte za to, když jste navalení, to je jen na zlost, však vidíš. Ale už se stalo. Ty jsi tedy inkognito, ve hře je kamarád x, majitel auta, který není x ani y (to je ten xy), soused a Ty, který sis to auto odtlačil a to auto se pak rozjelo a znovu bouchlo do auta sousedového, chápu to dobře? To je tedy situace, ale když tuto dopravní nehodu řešila policie, jak uvádíš, auto není Tvé (že sis v něm zapomněl doklady, není podstatné, důležité pro Tebe je, že majitel auta nejsi. Nikdo Ti nikdy nedokáže, že jsi to řídil. Stejně se mi to ale nezdá, že to řešila policie (auto se vlastně přeparkovalo samo a bouchlo do sousedova auta, výhrůžky, pak jak jsi je odtlačil, to tam to auto aspoň někdo nemohl zabrzdit parkovací brzdou? Celé se mi to zdá jakési zapeklité, ještě když po Vás policajti šli, jasně chápu, podle vašich výpovědí se to auto přeparkovalo samo a samo bouhlo do sousedova...kryjete se...chápu. Ale pro Tebe z toho neplyne asi nic, auto jsi neřídil, jen jsi je odtlačil, a auto pak znovu najelo to pozice, ve které zřejmě bylo. A ty výhrůžky ze strany souseda, to je také divné. Zkus se spíš upamatovat na to, jak to doopravdy bylo. Soused přece před policií nemohl používat taková slova, či soused zavolal policii, přijela a pak vás dopadla? Vskutku divné, od vás raději daleko se držet.
Prokázat kdo řídil není až tak problém, ale kvůli drcnutí bez mrtvoly se s tím nikdo frcat nebude... = Řidič neznámý, škoda půjde z povinného ručení vozidla. Na určení řidiče může tlačit pojišťovna, protože jí to ušetří náhradu škody (alkohol = škodu zatáhne řidič). Pak by samozřejmě šly papíry do čistírny. "Neřídil jsem, dál odmítám vypovídat". A podobným pitomcům bych dal gumoléčbu obuškem na místě aby si příště rozmysleli ožralý přeparkovávat auta... Bohužel to je dnes zakázaný :/
K alkoholu mám "Německý" přístup - při bezpečné jízdě je 0,5 promile legální (na kole dokonce 1,6). Pokud nejde o bezpečnou jízdu tak citelný postih. A při zavinění nehody výrazně přitěžující okolnost. Výsledek s chlastem nemaj problém a jedno pivko po obědě naní problém. Naše "nulová tolerance" je spíš buzerace...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.