Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
chtěl bych koupit z bazaru auto, jsou něm ale zatmavené blinkry a mám docela obavu, že to bude na STK vadit i když mi stávající majitel tvrdí, že to nevadilo protože mají oranžovou žárovku?
respektive to není bazar ale soukromí prodej
ý
Jeden čas se auta s tímhle nesmyslem (kupodivu homologovaným) už vyráběla a prodávala. Zadní světla byla v barvě karoserie. Takže pokud je to tam originál, kontrolou by to projít mělo. Jestli je to jen přestříkané sprejem, tak to v žádném případě neprojde. Ovšem byla by to asi první věc, kterou bych na autě vyměnil. Před pár lety jsem takové auto taky koupil, a šlo to bez problému umít ředidlem.
Lopata - "...jiná auta to nemají"
Já taky nepíšu, že to měla všechna auta (ani v té době), a už vůbec netvrdím, že to bylo u té ohavné Multiply. Vyskytovalo se to hlavně u aut, která měla "nadstandardní" výbavu a tomu odpovídala i vyšší cena.
tohle 100% originál není, jiná auta to nemají
já sháním auto na rok/dva moc se mi s*t s umejváním blinkrů nechce natož zhánět po bazaru světla, tak to auto brát nebudu
Já taky nepíšu všechny auta, ale myslím auta stejného modelu
Auto, na kterém je vidět tuningový zásah (ono jde velmi často spíše o tuzing) bych určitě obešel obloukem a kuopil jiné. Pokud chcete Multiplu, myslím že je dost možností koupit auto v rozumném stavu, ty auta jsou designově hnusný,není o ně příliš zájem , ale co se týče prostoru, variability jsou naopak velice dobrý, stejně tak motor - zejména JTD byl nezmar.
na tomhle autě jsou i jiný rozměry kol než jsou v sérii .. máte pravdu nehodlám potom řeši nějaký výměny
zdání klame, taky jsem si myslel, že budu mít hodně muziky za málo peněz, ale je pořád dost lidí co upřednostní funkčnost na designem, já jsem bývalej fiaťák a Stilo v lepší výbavě a stavu koupíte za levněji než Multiplu
Důležité a podstatné je, zda je na nich homologace... (homologace (E) na krytu světla). Bez toho bych takové auto nekoupil. Na STK jdou po všem, co je vidět na fotce.
Nejlepší jsou celé lampy v kouřovém provedení a ideálně auto staré 15 let - plast vyšuměný, odraný a koncové světlo je vidět až na poslední chvíli. Občas nechápu, jak to může na STK projít... hlavně, že já bez parkovačky neprošel.
Ano, takhle se toho prodává spousta, že původní majitel řekne "Ale prosím vás... mám to tak už 10 let a nikdy žádný problém." A pak z toho vyjde, že auto na STK nikdy pořádně nebylo, protože kámoš to umí i jinak. Takže bych už předem počítal s rezervou na výměnu za origo a pak možná nabízená cena už nebude tak zajímavá. Můžete se zkusmo poptat na vrakáči, kolik by výměna stála. Vyvarujete se zklamání.
A jak říkáte, co prošlo před 2 lety se zavřeným okem, tak to už neplatí. Hlavně tohle je fotce vidět, takže technici se bojí. Měl jsem podobné světlo na moto a velmi pečlivě si fotil homologaci, aby to fotce měl čitelné. A byl to daleko slabší kouř než na fotce, co jsem vložil, cca 30%.
mám kámoša co dělá u velitele hasičů (takže na předpisy je docela pes) a udělal si na octávce černý lampy zadní...problém asi nemá...má to cca rok
"...problém asi nemá...má to cca rok"
Ono ani tak nejde o to, jak dlouho to má, ale o to, co na to řeknou na STK. A že je pes na dodržování požárních předpisů ještě neznamená, že zná a dodržuje předpisy pro technický stav vozidla.
Já nepochybuji - starý auta mají STK po 2 letech, takže ten rok mezi STK mu může klidně vyjít. Až se na tu kontrolu dostaví, myslím že je vymalováno.
to můžeš...já ti říkám realitu...to není člověk, kterej si sere do huby nebo dělá něco bezhlavě...to je takovej ten typ lidí, co chtějí mít všechno podle předpisů a norem a je nervózní když není...takže pokud si to udělal a má to...tak je to v pořádku...mě osobně se to nelíbí takže to ani neřeším
Není nic jednoduššáho, než si od kamaráda na technickou půjčit světla a hotovo. Kdysi jsem si tak půjčoval celá kola. Prostě na STK z toho udělám předpisový auto (když se jedná o takové jednoduché úpravy) a pak to zase opravím podle sebe, když se mi to tak líbí. Mě teda ne, protože to opravdu prd svítí ... většinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.