Nejste přihlášen/a.
Je-li to zeleň veřejná, bude se jednat o přestupek a vlastník navíc může případně požadovat náhradu škody, pokud patří pozemek k domu, ta náhrada tam může být taky - a mezi námi, nikdy nevíte, komu udělá radost jít na vás "žalovat".
Nevím, kolik vás ve vchodu bydlí - ale kdyby si takto najel každý ze sousedů, mohli byste si rovnou ten plácek vybetonovat.
Vy tu trávu sekáte? Asi ne, pak byste viděla rozdíl posekaného trávníku po kolejích a trávník nerozježděný.
Vy budete jezdit na dovolenou pouze v období sucha? Vy budete mít zaplacenou dovolenou a jakmile ráno trochu sprchne, necháte dovolenou propadnout a počkáte až trávník uschne (aby se nic nestalo)?
Váš dotaz zní jako vtip pokud nejste ZTP/P. Na dovolenou si vezměte tolik zavazadel, co unesete.
Paní Barboro, kdybych mohl, tak Vám naordinuji celodenní brigádu kolem domu. Nějaké terénní úpravy nebo alespoň kosení podobně rozježděného trávníku. Nebylo by lepší si půjčit na ty tašky nějaký vozík? Předpokládám, že nepovezete půlku domácnosti...
Z. č. 250/2016 Sb., § 36 Ukládání správních trestů
Správní trest lze uložit samostatně nebo spolu s jinými správními tresty; napomenutí nelze uložit spolu s pokutou.
Jestli se vám to vyplatí, si spočítejte sama - například za znečištění veřejného prostranství až do 20 000 Kč, za poškození nebo neoprávněné zabrání veřejného prostranství až do 50 000 Kč a tak dál. Při prvním přestupku by to až taková pálka asi nebyla, ale pořád je ve hře i ta náhrada škody - a dovedu si představit, kolik by si obec naúčtovala.
Gratuluji k dovolené. Když jste dnes zajela k domu přes trávu, tak dle vašeho dotazu odjíždíte na dovolenou. Nedá mi to, musím se zeptat jaká zavazadla byste neunesla na parkoviště, co vlastně potřebujete na dovolenou navíc od běžných rekreantů? Hlava mi to nebere. Pokud byste letěla někam do teplých krajin, tak máte jeden kufr na kolečkách a jednu příruční tašku, to se snad odnést dá. Nebo tento dotaz je o lenosti?
Barboro, odpovědi se asi nedočkám, takže ježdění po cizím trávníku je vašě lenost. Nebo dnes místo dovolené jste si domů vezla litr mléka, půlku chleba a šampáňo? To jste se musela nadřít, už vás chápu. Já bydlet u vás v domě, tak budete první koho bych napráskala a nahrávku předala ouřadům. . Ale on se někdo najde, nebojte.
Batoh na záda, přes rameno tašku s lyžákama, do ruky lyže a ještě jedna ruka vám zbývá na zdravení udivených sousedů.
Tak hlavně, že vás nikdo neviděl a neprásknul - na té trávě zas tak moc nezáleží. že?
Lyže, lyžáky, oblečení... zrovna dneska ráno jsem viděla partičku, která se stejným vybavením jela MHD na nádraží. Asi nemají na auto
JJ, správně. Psi to pochcali, takže už se to může rovnou zlikvidovat . Jen pro info, před dvěma lety někomu u nás klekla baterie v autě. Aby auto mohli nastartovat přes kabely, přejel druhý borec přes trávník. Zasněžený a rádoby umrzlý. Stopy tam byly ještě rok. Podle stejné logiky by Vám nemělo vadit, až se Vám někdo na křižovatce "podívá" zezadu autem do kufru. Vždyť už máte poškrábaný dveře...
Ať jsou stopy vidět, nebo ne, tak z principu bych nezajížděla. Pouze po širokém betonu, dlaždicích a při opravdu odůvodněných případech - zlomená noha tetičky a odvoz do nemocnice.
Pokud jste zdravá, jedete na dovolenou si zasportovat, protáhnout tělo, tak také nevidím důvod, abyste si těch pár tašek, batohů, kabelek, kufrů na kolečkách, lyží, v létě chladící taškou a já nevím s čím vším ještě jezdíte, neodnesla kus za barák na parkoviště.
Kdyby to tak udělal každý, tak ...
Co mají dělat chataři, kteří mají chaty někde na Slapech a musejí své věci odnést třeba 2 km lesem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.