Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalita nafty vs pistole do náklaďáku

Od: michaltopic* odpovědí: 11 změna:

Ahoj.

Tankoval jsem na Shellce a jelikož nebylo jinde místo, natankoval jsem u toho samostatného stojanu, kde ke jen nafta. Je tam taková tlustá tankovací pistole, nešla pořádně zasunout do Octavie. Když mi nafta začala pomalu docházet, objevil se problém při startování. Nechtělo se tomu chytnout. Pak mi to dokonce chvíplo na křižovatce a musel jsem do servisu (ke kamarádovi). Zkoušeli jsme všechno možné, ale bez výsledku. Startovali jsme pomocí startovacího spreje. Pak jsem zajel natankovat na MOL a od té doby problém není. Ani dnes, když to ráno bylo komplet zamrzlé.

Poraďte, může to být tou naftou? A k čemu je ten stojan, to je pro kamióny a s osobákem bych tam vůbec neměl tankovat?

Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqw
hodnocení

2x

Je to pro náklaďáky má to obrovskej průtok, kterej u malýho auta často nestačí natéct do nádrže a pistole vypíná i v průběhu plnění. Potíže s tímto nemusejí souviset, možná jen jestli se nafta nenatlačila kam neměla.

Nebo ten proud rozmíchal stoleté usazeniny v nádrži..
michaltopic*
hodnocení

Natankoval jsem, pak jel přes 100km a dobrý. Pak jsem jezdil týden po městě a dobrý. Až když začala nafta docházet, to začalo blbnout. OK, na stojanu pro TIR tankovat mohu (i když to vypíná a nevejde se to tam dobře), ale už to spíš dělat nebudu. Stejně jako nebudu teď tankovat na Shellce.

Ale to jsou jen takový pindy o té kvalitě Shell nafty. Celá naše firma má ShellCard, takže se jedná o zkušenost cca 40 aut v dieselu, u firmy jsem necelých deset let a NIKDY NIKDO neměl jakýkoliv problém s palivem. Pochopitelně, máme nařízeno brát obyč. maftu, ne tu ,,prémiovou´´ Tankuji denně, protože nalítám tak okolo 300-500 km denně a to po celé republice a přilehlé Evropě vč. Itálie.

Rozhodně netvrdím, že Shell je nějak extra - levná tedy taky není, ale rozhodně nemá méně kvalitní paliva než Benzina, OMV, Aral atd. Problém bych hledal spíš někde jinde

Pindy to nejsou, jelikož u nas mela shellka problémy. Par lidem zamrzla nafta a následně dostali flastr. A jelikož to není ocividne jediný případ, tak nevidím důvod tam tankovat a dle tazatele se stále najdou cerpacky od shellu, kde prodávají hnoje.. To uz raději natankuju vervu, omv, eurooil.
dobiw

Takže jsi z Hradce Králové? Protože pouze tam dostala Shell pokutu 60tis za více síry v naftě. (Všechny udělené pokuty jsou veřejně dostupné na ČOI.)

Já tankuji všude tam, kde mi dochází palivo. A nikdy jsem neměl problém. (pokud jsem tedy nenatankoval do půjčeného diesla benzín*smich*)

Zásadně ale netankuji u vesnických pump, kde prodají více piv, než paliva. Stejně tak bych si nekoupil nebalenou uzeninu ve vesnickém prodejně COOP. To fakt neriskuji.

michaltopic*
hodnocení

Tankuji zpravidla tam, kde mi dochází nafta. Auto mám skoro tři roky a žádný problém. Tankoval jsem dokonce vloni v létě po Evropě (12 tis. km, za naftu asi 15 tis. kč) a taky žádný problém. Zkrátka možné je cokoliv, stalo se mi to poprvé a doufám, že naposled.

hodnocení

0x

Ten stojan je pro kamiony, nafta je v něm stejná, jako v ostatních naftových stojenech (jedna nádrž). Vaše problémy mohly maximálně souviset s případně "nacucnutými" nečistotami nebo vodou.

michaltopic*
hodnocení

Bylo to označeno, jako Fuel save diesel, akorát značka pro kamion. Říkám si, že to musí přeci být stejná nafta. Ale třeba obecně zrovna neměli dobrou naftu vůbec. No zatím to startuje uplně krásně, tak si budu říkat, že to bylo tou naftou a budu tankovat jinde.

hodnocení

0x
Já od jistý doby na shelu netankuju
Mel sem s jejich palivy problém a navíc sou drahý
Naposled soused nalil do svý fábky nákej prémijovej sajrajt a dojel když sme koumali proč to nejede přiznal kde tankoval ja čuchnul k nádrži smrdělo to jak fermež a ne jak benzin tak sme to vypustili dali novej benzín a litá dál

hodnocení

0x

U Shell už ani omylem! Měli jsme stejný problém, přesně jak to popisujete, chcípalo, startování pomocí spraye, nakonec jsem museli do autorizovaného servisu a ta sranda stála 10 tisíc. Tam už tedy ani náhodou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak natankovat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]