Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdové koutouce?

Od: jaryn* odpovědí: 8 změna:
Zdravím,
Mám problém, ze při vyšší rychlosti když brzdim mi to klepe do pedálu a klepáni cítím i ve volantu. Brzdový kotouče jsem za poslední 3 měsíce měnil už 2krat a po výměně vždy měsíc dobrý a začíná to dělat zas. Klepani cítím i trosku při vyšší rychlosti (100 a více).
Děkuji za každou radu :)
VW golf iv 1.6 FSI

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Než kotouče zaměř pozornost na silentbloky na napravach. Měl jsem to jako ty. Nechal jsem stacet kotouče úplně zbytečně, křivé byly minimálně. Po výměně jednoho silentbloku je z toho klidné auto při brzdění. Navíc to neklepalo po každé, ale třeba dva dny pořád a pak jednu cestu ne.
A nechal si kotouče po výměně kontrolovat, zda byly tak křivé?
doplněno 18.12.17 20:21: @satam souhlasím, ale stejně bych se zaměřil na celou nápravu jako píše @lopata. Může to být opravdu jen souhra náhod, že měsíc je to ok. Hlavně byla chyba nezmerit ty menene kotouče, aby se potvrdilo, že byly špatné.

lopata*
hodnocení

2x

uložení ramene, spodní čep nebo čep řízení ne kotoučem, ty vůle tam musí každej schopnej mechanik vidět

jenda2*
hodnocení

2x

Tepání do pedálu naprosto jistě žádné silentbloky NEDĚLAJÍ. Kdyby ano,bude to tepat ihned a ne až za měsíc. To jsou jen pohádky. Podle mě občas dupnete na brzdu, až se kotouč přehřeje a zvlní. Kupte naprosto obyčejné kotouče a na brzdu šlapejte z citem. Už dlouho se z důvodu snížení výrobních nákladů kotouče teplotně nestabilizují a pak dochází k těpto problémům. Ani náboje to nemohou být, protože všechny takové nerovnosti se projevují pořád a ne až za nějakou dobu. Házivost je povolena do max. 0,05mm.

Plný souhlas,koupil jsem obyčejné kotouče zn Barum ale dal jsem na rady,abych je trochu "zajel" abych je hned při první jízdě nezvlnil-už 3 roky a no problém,takže to dělá spíše styl jízdy nebo to dělá to kopání ABS ale to by normální řidič musel poznat!

hodnocení

0x

Výrobce kotoučů?

doplněno 18.12.17 20:06:

@clayman: "po výměně vždy měsíc dobrý". To nevypadá na tebou zmíněnou závadu*sok*

doplněno 18.12.17 20:25:

@clayman: To chce odborníka v dílně. Na dálku to nevyřešíme a vše, co tu dosud padlo, jsou jen a jen dohady.

jaryn*
hodnocení

První koutouce byli značky staraline, po výměně jsem zjistil ze to jsou ksunty tak jsem myslel ze je to tím, druhy kotouče značky brembo znatelně dražší, myslel jsem ze se to tím vyřeší, ale poslední týden cítím ze se to děje znovu

danys*
hodnocení

0x

Nezůstávají ti tam přibržďovat destičky?

hodnocení

0x

já stim teda nikdy problém neměl a to i když byly čepy v háji a ramena v háji tak se to při brždění neklepalo

já bych si typ horní uložení tlumičů nebo náboje kol

i když čtu co dáváš za značky kotoučů tak bych to spíš viděl na ně

já osobně jezdim na Fremaxech bez problému,dávám často Bosch neni problém,osobně sem měl na rodinejch vozech i Meyle a taky nic

na tátovo autě sou feroda a taky nic

oproti tomu kámoš okta -zimerman kopali do pul roku,starline kopali do měsíce,bremba a zas mu to prej kope čepy sme dali nový silenty taky a nepomohlo to asi zkusíme ty náboje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]