Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám Škodu Octavia r.v. 97 1,6 55 kW benzín. Jakmile začne mrznout nechce točit startér otočí a pak začne skuhrat. Mám tam novou baterku silnější. Myslel jsem že mi to někde žere proud (s tím jsem se potýkal celou dobu od koupě), ale měl jsem teď baterku přez noc na nabíječce, ráno to ukazovalo, že je nabitá a opět sotva nastartovala. Čím by to mohlo být? Měnil jsem i dva startéry starší a připadá mi to stejný. Jak kdyby tam šlo málo proudu.
Voltmetr na baterii, příp. do zásuvky, a protočit startér. Pokud napětí během startování klesne pod ~10 V, tak nestíhá baterie, pokud ne, tak je problém někde dál, např. na kontaktech (rozebrat, očistit, složit a dotáhnout).
To by sice šlo, jenže při měření na něm neodhalíš, jestli se ti napětí ztrácí na přechoďáku nebo tam prostě vyšší ani nejde. Pokud tam naměříš 8 V, tak může být totéž na baterii nebo 11 V na baterii a 2 V někde na spoji a výsledek na zátěži bude stejný. Takže napřed baterie a teprve pak případně měřit úbytek napětí na jednotlivých spojích v obvodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.