Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace předního skla

Od: lub92* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

mám dotaz ohledně koupi ojetého automobilu z autobazaru.

Dne 1.4.2017 jsem zakoupil automobil zn.Ford Galaxy r.v.2006 v autobazaru. Během jara a léta auto fungovalo bez závad. Při podzimní změně počasí a chladnejších dnech se však začala projevovat vlhkost v autě.Začal se mlžit spodní roh u spolujezdce na předním skle. Cca po měsíci, kdy byly srážky vydatnější, jsem zjistil že podlaha u spolujezdce je totálně mokrá. Nechal jsem zkontrolovat odvodní kanálky které byli čisté. Bylo mi řečeno že tam zatéká předním sklem. Po konzultaci s odborníkem jsem zjistil,že je tam sklo vyměněno a neodborně nalepeno zpět. Jelikož jsem chtěl mít dvojí kontrolu tak jsem jel do specializované firmy zabývající se autoskly. I tam mi potvrdili, že okno je vyměněno a že nejen to ale i malé přední boční sklo které je ještě mezi předním a bočním sklem.Taktéž dali za pravdu tomu, že sklo je vyměněno a zcela evidetně ne kvalitně. Po tomto zjištění jsem dne 11.12.2017 navštívil autobazar a informoval je o problému.Bylo mi oznámeno že mám s autem zajet k jejich odborníkovi. I ten zjistil, že je přední sklo vyměněno a že je tam dokonce dáno sklo které bylo dodáváno až do modelu Galaxy od roku 2009. Po těchto zjištěních jsem opět navštívil autobazar a sepsal reklamační protokol. Hned druhý den jsem telefonicky obdržel od autobazaru informaci, že jimi kontaktovaný soudní znalec zjistil, že se nejedná o skrytou závadu. Samořejmně autobazar se od této chvíle k tomu postavil tak, že vada vznikla opotřebováním a že je třeba dbát na stáří automobilu, stavu, opotřebení atd... Reklamace byla zamítnuta s tímto oddůvodněním.

Děkuji za odpověď.

S pozdravem Luboš Nový.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

3x
dneska si snad kazdej mysli, ze kdyz si kupuje 11 let stary auto, bude jako novy. Nechapu to.

hodnocení

2x

Moja rada znie: Najmenej nervov a stresu budete mať,ak si okno dáte vyrezať a nanovo osadiť u kvalitnej firme.

mnd®
hodnocení

1x

Reklamujete vadu jedenáct let starého auta.Za tu dobu mohlo být x-krát bourané na čumák.To neustojíte ani u soudu.

hodnocení

1x
Pokud takovou závadu zjistíte třeba do týdne od koupě, dá se s tím něco dělat.
Ale půl roku po koupi (kdy jste sám mohl s autem cokoliv udělat) to jít reklamovat, no Vy snad ještě věříte na Jeżíška.

tasohev
hodnocení

1x

Na uplatnění práva z vadného plnění je 2 roky.

Máš nárok na opravu či slevu, protože špatně nalepené okno není běžné opotřebení. Je ale pouze na tobě, jestli dokážeš prokázat, že tato vada byla již v den prodeje.

hodnocení

0x
11let stara vrana , pul roku jste stim jezdil. Jak dokazete prodejci , ze to sklo tam bylo jiz pri prodeji? Mate detailni fotky skla pri prodeji auta? Tohle je nerealne. Mate ojetinu , ktera ma svuj zivot davno za sebou.

jurajjuraj*
hodnocení

0x
Mě už nepřekvapí nic, co měli jsme zákaznika který koupil starší auto a za půl roku chtěl reklamovat v tom bazaru sjete desky, když chces auto bez problémů kup si nove

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]