Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení povinného ručení po dopravní nehodě

Od: delarosa68* odpovědí: 9 změna:

Syn koupil auto a prodávající netrval na přepisu , auto koupil bez přepisu , pojistil /pov.ručení/ po roce havaroval , auto na odpis , ale nemůže nechat auto eko. zlikvidovat , není majitel , ani odhlásit , majitel neznámo kde , stále platí pov ručení , co s tím? jak zrušit pov. ručení? Techničáky má , záznam o dopravní nehodě také.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Adresa majitele je ve velkém ORV (dříve TP). Pokud se na ní nezdržuje a není k sehnání jinak, zkusil bych požádat o spolupráci nejbližší registr vozidel. Jde to udělat i jinak, ale to pak smrdí následnými problémy i pro vás.

havarijko
hodnocení

1x

Ahoj,minulej týden jsem zrušil auto co bylo psáno na manželku - odvezl jsem ho na vrakoviště/nechal si udělat zápis o eko.likvidaci a s tím jsem zašel na DI.Protože auto přestalo existovat,tak udělal komisař výmaz z evidence a bylo hotovo.Měl sice kecy o plné moci,ale auto smázl z evidence,protože auto bylo dle protokolu zrušeno a dal ve finále razítko do velkého TP.Pak jsem zašel do pojišťovny a zrušil pojistku.Musíte mít jak se říká velkou hubu a nenechat se odbít že to nejde.Je to jen úřednickej záznam a protože auto přestalo existovat,tak ten výmaz musí na základě protokolu o eko.likvidaci udělat.Podobné to bude i u těchto nepřepsaných aut a že je jich hodně na silnicích psát asi musím.

xenofob
hodnocení

0x

od 1.1.2018 budete platit za nepojištěná auta 65 Kč za den

s právníky ČKP se budete potkávat u soudů a vyhrané spory bude čKP předávat rovnou exekutorům

nnn

xenofob: Sice pěkný,ale tohle řešení půjde prvně za původním majitelem co je napsanej v dokladech a ten ať si to vyřeší.

rv*

No pokud původní majitel zná adresu toho současného a sdělí ji, tak půjdou za současným. Pak třeba dostanou pokutu za neprovedení přepisu a nový majitel doplatí pojištění.

hodnocení

0x

Až na to že zrušil na DI (toto již hezkou řádku let nenexistuje) platí to conapsal "havarijko".nenechat se na "vrakáči" (místě kde mají licenci na likvidaci )odbýt tím,že není psán v TP zrovna jako se nenechat odbýt na dopr.odboru při ...úřadu!

doplněno 17.12.17 18:58:

Nikdo -kupní smlouva lze uzavřít i ÚSTNĚ tedy Vaší terminologií per huba!

doplněno 17.12.17 19:01:

Jinak -"ouřadu je jedno zdali zruší-onen ouřad totiž MUSÍ jednat dle zákona a pokud něco není dle zákona tak osoba která onen ouřad jakoby zastupuje nemůže nic udělat!

nikdo*
hodnocení

0x

Koupil jste auto. A podepsal jste nějakou kupní smlouvu? Běhá někde po světě papír, že je auto vaše? Nebo jste ho koupil, jak se říká, "per huba"? Pokud není papír s vaším podpisem, tak bych se buď na to vykašlal, a auto nechal někde stát, a pokud jste jen trochu svědomitý, necháte ho Ekozlikvidovat, odhlásíte pojistku, a buď vám ho zruší, nebo ne. Ale pan Ouřad byl by sám proti sobě, kdyby to neudělal.

doplněno 17.12.17 21:30:

@diesel: souhlas. Jen se ústní smlouva v případném sporu dost blbě prokazuje. Je to potom tvrzení proti tvrzení.

Ostatně je to asi jedno. Mě osobně minulý týden zrušili na vrakáči auto, napsané na někoho jiného naprosto bez problémů.

Asi to bude chtět ty vrakáče obvolat. Po mě chtěli čestné prohlášení že je to opravdu moje auto, jen kvůli tomu že vinko na podlaze bylo sežraný korozí a na autě byly 3 další. Umím si představit že takový byrokrat v odtahovce by auto od "nemajitele" určité nevzal.

hodnocení

0x

Začneme od začátku, došel jste na vrakoviště, předal vozidlo k likvidaci a požádal o doklad o zrušení vozidla, ano? Odpověděli, co?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]