Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopání do volantu

Od: takjsem odpovědí: 10 změna:
Zdar mám fávo r.v.93 a při jízdě v jaké koliv rychlosti když pustím plyn to začne hrozně kopat do volantu a slyším něco jako vůli u levého kola nevíte co to může být?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x

Moje věštecká koule mi říká,že máš v háji homokynetický kloub. Velmi nebezpečná závada,doporučuju auto odstavit do doby než to opravíš

takjsem
hodnocení

Dobře děkuji ale bude s tím hrozny srani ne?

Ani ne, výměna poloosy není zas tak strašná. Povolit středovou matku, povolit a vytáhnout šroub u spodního čepu, vysadit těhlici z čepu, vyklonit a vytáhnout poloosu. Dát novou poloosu a vše složit do původního stavu.

Teď si nejsem jistý, ale asi vyteče po vyndání poloosy část převodového oleje.

A pokud budete měnit poloosy obě, tak jednu po druhé, ať je jedna stále zasunutá v diferenciálu.

A teda je to lepší dělat ve dvou ;)

doplněno 16.12.17 12:58:

Lze, ale poloosu je stejně potřeba dát ven. Pokud vymění celou poloosu nebo jen kloub už je na něm.

au1
na fanousovi nelze vymenit vnejsi homokloub samostatne bez poloosy?
doplněno 16.12.17 13:01: hm, no mne to prijde prave jako nesmysl, ale nevedel jsem jestli to neni na favoritu jako jeden cely dil, ja videl menit homoklouby pouze tak, ze se sklepl puvodni z poloosy, ktera se nevyndavala na druhe strane z prevodovky.

Je to tak. Pokud je vercajk lepší než sekáč, kladivo a provázek, pak se jedná o prácii cca na hodinu, když se nehoníš.

achjo
hodnocení

0x

Zdarec kámo!

" když pustím plyn to začne hrozně kopat" - Tak ten plyn u toho fáva nepouštěj. A nebo ho pusť, ale ven - ať táhne pryč a do volantu kope někomu jinýmu. Já bych ve fávu takového plyna, který by mě kopal do volantu rozhodně netrpěl!

takjsem
16.12.17 13:23
hodnocení

Xd

hodnocení

0x

sice felda ale fafoun to samí a tu poloosu z převodovky vyndavat nemusíš trocha šikovnosti a sklepneš to i na autě

vectra-club.cz/...

instalater*
hodnocení

0x

Mně to podle popisu na homokyneťák nepřipadá. ten se projevuje hlavně v zatáčkách a je to zvuk jak když sypeš brambory na podlahu. Já bych to zvednul heverem a vzal silou za kolo. To poznáš nejlíp. ( u homokyneťáku stačí rukou roztočit a mít trošku rejd) Viděl bych to na silentbloky v ramenech, ale nechci se hádat.

jenda2*
hodnocení

0x

Spíše to bude naražený disk. Stačí zajet do pneuservisu a při roztočení na vyvažovačce lze ihned spatřit, jestli pneumatika nebo disk kmitají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]