Nejste přihlášen/a.
0x
Moje věštecká koule mi říká,že máš v háji homokynetický kloub. Velmi nebezpečná závada,doporučuju auto odstavit do doby než to opravíš
Ani ne, výměna poloosy není zas tak strašná. Povolit středovou matku, povolit a vytáhnout šroub u spodního čepu, vysadit těhlici z čepu, vyklonit a vytáhnout poloosu. Dát novou poloosu a vše složit do původního stavu.
Teď si nejsem jistý, ale asi vyteče po vyndání poloosy část převodového oleje.
A pokud budete měnit poloosy obě, tak jednu po druhé, ať je jedna stále zasunutá v diferenciálu.
A teda je to lepší dělat ve dvou ![]()
doplněno 16.12.17 12:58:
Lze, ale poloosu je stejně potřeba dát ven. Pokud vymění celou poloosu nebo jen kloub už je na něm.
doplněno 16.12.17 13:01: hm, no mne to prijde prave jako nesmysl, ale nevedel jsem jestli to neni na favoritu jako jeden cely dil, ja videl menit homoklouby pouze tak, ze se sklepl puvodni z poloosy, ktera se nevyndavala na druhe strane z prevodovky.
0x
Mně to podle popisu na homokyneťák nepřipadá. ten se projevuje hlavně v zatáčkách a je to zvuk jak když sypeš brambory na podlahu. Já bych to zvednul heverem a vzal silou za kolo. To poznáš nejlíp. ( u homokyneťáku stačí rukou roztočit a mít trošku rejd) Viděl bych to na silentbloky v ramenech, ale nechci se hádat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.