Čus mám poslední dobou problém se startováním favorita dal jsem si do něj startér z Felicie ale dělalo to už před tím je to r.v.93 bez karburátoru když je jen trošku slabší baterie tak to nechytne a musím roztlačovat nevíte čím to je když nechám baterii nabít do plna nebo jedu delší trasu a skusim nastartovat chytne bez problému
Změřit dobíjení, změřit pokles napětí při startování. Podle mě je baterka na výměnu. Všechno tomu nasvědčuje. Po nabití v teple to jednou nastartuje a pak už ne.
favo123
Dobře děkuji za odpovědi příměřím to a popřípadně vyměním baterii
Tady už je to možná jinak, ale starší škodovky měly u zapalovací cívky předřadný odpor (taková keramická kostka se dvěma vývody namontovaná na cívce), který se při startování automaticky přemostil, aby se zachovala energie jiskry při podpětí při startování. Pokud by toto přemostění nefungovalo, mělo by to obdobný projev. Pokud tam ten odpor máte, můžete ho zkusit přemostit a zkusit nastartovat. Ale hned to pak vypněte, při dlouhodobém provozu by mohly odcházet rezistory ve svíčkách, nebo i ta cívka.
Všechny Favority měly buď bezkontakní zapalování, nebo plně elektronický motormanagement motoru. Tam už opravdu žádný předřadný odpor na zap. cívce nebyl...
"když je jen trošku slabší baterie tak to nechytne"
"Baterie je v pořádku"
Odporuješ si. Ta baterie nejspíš není úplně v pořádku a jakmile klesne napětí při startování pod cca 10V, řídící jednotka změní své vlastnosti a nedovolí vůz nastartovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.