Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starší boty na motorku?

Od: vasek2 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
uvažuji, že bych si koupil starší boty na motorku (skútra), nemám na nové celkem pro mě drahé boty.
Co si myslíte o starších botech minimálně nošených?
Děkuju

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sollik*
hodnocení

1x

Starší boty na moto jsem měl a byly v pohodě - kupoval jsem v době, kdy byla žena na mateřské a zkrátka na nové motoboty nebylo. Dneska i když by nebyl problém koupit něco slušnějšího, bral bych klidně na skutr i např. lidl-shop.cz/... ty kotníkové. Tkaničky bych na skutru neřešil.

TOMKK@: A nenapalo tě, že ti Chlapi jak píšeš - co tíhnou k motorkám, jsou už ve svých létech vyblbnutí, mají víc zodpovědnosti a už je nebaví lítat na mašině jako když jim bylo pětadvacet, ale raději si užijí klidnou pohodovou jízdu na kochačku? O to víc na skutru, kde se nemusíš starat o řazení ...

Až tě jednou bude za deště předjíždět chlapík na Burgmanu 650 nebo Silverwingu 600 vysmátý a v suchu za plexi a ty budeš mít na své zmrzlině (jestli tedy vůbec na něčem jezdíš) gule jak v nálevu, pak pochopíš ;)

instalater*

sollik - *palec* přesně jsi to vystihnul. gule jak v nálevu *smich* . Já mám sedačku na mašině 46 cm nad zemí a když zaprší tak jako kdybych seděl v lavóru.( pod prdelí asi 3 cm vody) Letos mně to chytlo 250 km v dešti. Vmžiku jsem byl tak promočený , že nemělo cenu se nikde schovávat a už jsem to dotáhl až domů. A skutrům po cestě jsem mohl jenom závidět.

Tazateli bych boty z motobazaru ( motosekáč ) klidně doporučil. Jsou mezi nima i pěkné kousky minimálně nošené. Nejlépe kupovat teď v zimě. Až začne sezóna bude menší výběr a cena jde nahoru. U motobot bývá ale často velice měkká podrážka, která se rychle ošoupe - kolegů i moje osobní zkušenost. A pokud budou kožené tak nezapomínat mazat a mazat.

hoststary*
hodnocení

0x

Nejde ani tak o to, jestli jsou starší, ale aby se v nich dalo jezdit v různém počasí, aby se v nich dalo řadit a byly svým způsobem odolné, nesmí se v nich pařit nohy, nebo do nich nesmí zatékat, apod.. Tak, jako nešetříte na oblečení, tak není dobré šetřit na botech. Po vsi nebo jen do krámu pro rohlíky se jezdit třeba v bačkorách nebo pantoflích, ale dobré boty jsou nutné a nemusí být drahé, dají se najít různé, například Probiker Active atd.

U bot méně nošených "od někoho"je nebezpečí přenosu kožních plísní.

hodnocení

0x

Je tu riziko přenosu plísně, popř. virových bradavic.

Mimochodem, skůtr není motorka. :-P

doplněno 17.12.17 06:13: Nejde o to, kdo dá komu na prdel. Motorka je motorka a skůtr je skůtr, stejně jako vlak je vlak a tramvaj je tramvaj. Existují pochopitelně i stroje, které jsou na pomezí, mezi skůtrem a motorkou.
A ano, většinově platí, že Chlapi tíhnou k motorce, a ti ostatní si dají nožky k sobě a gecnou klidně i na skůtr. :)
doplněno 17.12.17 18:58:

To mnd : Tak se na tramvalové zastávce zeptejte, který "vlak" jede do Střešovic . Pokud vám tedy nevadí, že budete za blázna. ;)

instalater*

tomkk- a na to jsi přišel kde , že skutr není motorka? Já mám choppříka 1800 , ale nikdy jsem se na skutry nepovyšoval a jsou i takový skutry , že by mi daly s přehledem na prdel.

tarantulee*

Tak pokud jezdíte na tomhle tipmoto.com/...tak se není čemu divit, že by vám dal skůtr "s přehledem na prdel". *haha*

Samozřejmě jsou i skůtry, které mají celkem výkon, ale skůtr není motorka, alespoň pro mě. Stejně tak motorka, co má pod 20kw, není pro mě motorka, ale spíš takový moped.

Jinak k dotazu: Proč by měly vadit použité boty? Pokud nejsou poničené, tak čemu by to mělo vadit? Ono je úplně jedno, jestli budeš mít nové nebo použité, pokud budou v dobrém stavu.. To jsou otázky jak od školáčka 1. ročníku.

instalater*

tarantulee - pobavil jsi , ale můj choppříček má psané v techničáku- provozní hmotnost 520kg . :-D

A když jsme u těch skutrů co například Gilera GP 800.

xy

takže na to, co není motorka, není potřebné to vybavení - oblečení a boty? jen ze zvědavosti, nemám ani skútr ani motorku :)

hoststary*
hodnocení

0x

Na klasického skútra ČZ 175 vám stačí na cestu k rybníku se vykoupat i obyčejně kecky nebo sandály, nebo pokud jedete se svou dívkou do města si zatančit, tak třeba i v černých společenských polobotkách, nebo na delší výlet dobré kožené polobotky s dobrou neklouzavou podrážkou a když pojedete k tetě o pár ulic dál, tak můžete jet třeba a i v pantoflích, pokud vám nebudou padat z nohy. A je jedno, jestli to jsou nové boty, nebo starší nebo staré a ošoupané, ale pohodlné.

xenofob
hodnocení

0x

v pracovních oděvech - celokožené boty ROAD, stojí kolem tisícikoruny

hoststary*

v pracovních oděvech - celokožené boty Prestige stojí kolem tisícikoruny.

Nejlepší jsou bílé, černým se časem rozpadne a upadne podrážka. Můžete mít zavazované na tkaničky nebo i na rychlé zouvání na suchý zip i jiné.

černým se časem rozpadne a upadne podrážka...

bílým taky. Na barvě kůže tedy nezáleží *afro*.

To xenofob a hoststary. Hadejte, proc vsechny motorkarske boty jsou bud bez tkanicek nebo s jejich uplnym zakrytim.

A k veci. Na pouzitych botach na motorku neni nic spatneho - pokud tedy na tech konkretnich neni nic spatneho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]