Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat na auta dovezená z Německa. Většina lidí je přesvědčena, že ojetá auta z Německa jsou velice zachovalá, ale moje zkušenosti a zkušenosti několika známých jsou úplně jiné. Koupil jsem Škoda Fabia I 1,9 TDI, která byla dovezená z Německa po prvním německém majiteli a měla prokazatelně najeto 226 tis. km. Nejprve auto začalo cukat, byl vadný vstřikovač (po dohodě opraveno na náklady autobazaru). Dále nefungovala regulace teploty topení/klimatizace, nefungovala recirkulace vzduchu ( závada již odstraněna), dochází k výpadkům přístrojové desky při zapnutí stěračů nebo vypnutí motoru (nepravidelně) - nikdo není schopen tuto závadu odstranit, nefungovalo buzení alternátoru (vůbec nesvítila kontrolka dobíjení, ani před startem), po startu při nízkých venkovních teplotách začne blikat kontrolka teploty chlad. kapaliny - nejspíš vadný snímač hladiny, odešel kabelový svazek ke vstřikovačům a spousta dalších drobných závad. Auto sice jezdí, dovezlo mě, kam jsem potřeboval, ale vzhledem k tomu, že je auto dovezeno z Německa, čekal bych lepší technický stav. Dále si jeden známý kupoval VW Golf IV s motorem 1,6 16V 77kW, najeto prokazetalných 181 tis. km, rovněž dovoz z Německa a krátce po koupi zjistil, že motor bere dost oleje. Nějakou dobu s ním jezdil, ale potom ho raději prodal. Při prodeji už ale bral cca 1 litr oleje na 500 km! Ten Golf měl ale i spoustu jiných závad, které už na autě byly, když se dovezlo z Německa. Další známý si koupil VW Fox z dovozu z Německa a také s ním není moc spokojený, má problémy hlavně s elektroinstalací - centrální zamykání atd. Upozorňuji, že všechna výše popsaná auta se kupovala se známým automechanikem, který auto před koupí zkontroloval. Znám i několik dalších případů, kdy ojetá auta dovezená z Německa byla ve špatném technickém stavu. Mně to připadá, že ojetá auta dovezená z Německa jsou v podobném technickém stavu jako auta původem z České republiky, tudíž moc nechápu, z jakého důvodu je lidé u nás kupují. Osobně už si auto z Německa asi příště nekoupím, nevidím v tom žádnou výhodu oproti autu původem z České republiky. Proč tedy většina lidí tvrdí, že ojetá auta dovezená z Německa jsou velice zachovalá, když podle zkušeností jsou to auta ve špatném technickém stavu? Není to náhodou tak, že Němci se těch aut zbavují stejně jako Češi kvůli tomu, že je brzy čekají nějaké drahé opravy nebo je auto už dost opotřebené a řeknou si, že ti pitomí Češi to stejně koupí i s vážnými závadami? Děkuji za vaše názory
Já bych viděl jako hlavní výhody podstatně větší výběr, občas i za rozumné ceny (tady to pak překupník napálí) a podvozek, který není zhuntovaný z našich tankodromů. Jinak auta tam mají stejné problémy jako jinde a lidi se jich rádi zbaví, když je životnost na hraně, Vozidlo v perfektním stavu se jen tak z hecu neprodává moc často.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.