Nejste přihlášen/a.
Zdravím , řeším velmi nepříjemnou věc.
Dnes ráno jsem jel se svým autem z pošty po silnici první třídy , když mě mýjel protijedoucí kamion asi s řepnými řízky , které ale museli být pravděpodobně zmrzlé , při míjení nastala jakoby smršt krup , uplná sprcha , strašně jsem se lekl , bylo to i všude po silnici , všechna auta také zpomalila , no nic, honit nějakého kamioňáka kterej jel jako prase a už je buhví kde jsem zavrhl , dojel jsem tedy cca 2 km domů , kde jsem zjistil , že mám takové drobné ďubky ( odražený lak ) na celým nárazníku , kapotě , střeše + jsou ďubky i na světlech a skle. Naštěstí mám v autě kameru , která vše natočila včetně SPZ , zkoušel jsem tedy volat do své pojišťovny a tam mi pořád říkali , máte sepsaný záznam? byla tam policie? , pořád jsem jim vysvětloval jak se to stalo , že ani žádný záznam mít nemohu , ale stejně mi nic nového neporadili. Poprosím vás tedy , jak se to případně řeší? Jak se bránit před pojišťovnou viníka pokud například napíše , že už tam vady mohli bý před touto událostí , což odmítám , jelikož auto mělo krásný top lak , díky kterému jsem ho i kupoval a byl jsem za něj rád a teď mám lak jak nějakej co s tím jezdí po poli , což mě strašně štve. Nebo když bude zkoušet že např. řízky jsou měké a nemohli to způsobit , ale rozhodně měké nebyli , museli být určitě zmrzlé , jelikož to bylo jak kroupy.
Po pojišťovně nechci žádné peníze, pouze chci vše vrátit do původního stavu , tj buď nějak lak nechat v servise opravit či nechát poškozené díly přelakovat + dát nové čelní sklo či případně i světla. Jedná se o Citroen C1 rok 2009.
Moc díky za rady.
Bez viníka nemáte šanci. Pokud někdo prokáže na 100%, že viníkem je to vozidlo proti Vám, co Vám udělalo škodu, tak máte 50% šanci.
Jen si nedovedu představit, jak soudní znalec určuje, že "nastala jakoby smršt krup , uplná sprcha" toto byla příčina poškození Vašeho laku.
Páč pokud budete trvat na svém, musí to skončit u soudu, protože šikovná firma se bude bránit zuby nehty. Nemohlo být poškození od jiného auta? Ustojíte a vydržíte tahanice?
Záleží jak se k tomu postaví provozovatel toho kamiónu. Pokud uzná, že škodu způsobil, tak máš vyhráno. Pokud to odmítne, tak to buď hodíš za hlavu a nebo podáš žalobu, kde budeš muset prokázat, že ti způsobil provoz tohoto vozidla škodu.
děkuji za odpověď. A jak to nemůže uznat když jeho kamion včetně SPZ mám natočený když se to stalo , to nejde zpochybnit ne?
jedná se o škodní událost. bud uzná nebo ne. vy to pak můžete dál řešit, třeba soudně, pokud máte dost peněz a hlavně času.
Pro takovéto případy se sjednává havarijní pojištění.
Lopata: policie mu maximálně sdělí majitele/provozovatele vozidla a dál s tim nic dělat nebude - není to ani přestupek!
Jinak se to tady už řešilo s kamínkem a čelním sklem. Mně se stalo koncem října to samé. Také od náklaďáku, pána jsem dojel, ten byl absolutně v pohodě, uznal, že stát se to mohlo. sepsali jsme záznam o nehodě, já to poslal na jeho pojištovnu. dále se čekalo až to zašle i majitel firmy, které vozidlo patřilo, tento dle paní z pojištovny, musel uznat, že to tak skutečně bylo a on je "viník". Poté mi sklo bylo zdarma vyměněno za nové.
Kdyby to pán neuznal a trval si na tom, že to není jeho chyba, tak jsem dostal houno a ne nové sklo a mohl jsem tak akorát šoupat nohama. Soudně bych to rozhodně neřešil, i když jsem měl v autě svědka.
Musíš prokázat, že k poškození bylo od něj. Pokud je ze záznamu patrné že lítaly i šutry (nebo že na okně se ďubky objevily v tom okamžiku), tak s tím jdi na polici, oni ho dohledají a dají ti kontakt (máš právní zájem). Pak s řidičem sepíšete záznam o nehodě a přdáš to pojišťovně viníka (pokud odmítne sepsat záznam, tak půjdeš s protokolom od policie. Podle popisu uvedení do původního stavu bude minimálně za 15k, tak počítej že se pojišťovna bude pěkně kroutit a bude mít snahu záznam zpochybnit (odlétala jen voda, ďubky musely být i předtím, taky že ďubky jsou běžné opotřebení atd.) = spousta úřadování a výsledek nejistý... Lepší by byla havarijka... C1 2009 - stará ojetá pidipiksla,než strávit hafo času úřadováním tak bych vzal štěteček, ďubky na čistý plech bych ošetřil proti korozi a dál na to kašlal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.