Nejste přihlášen/a.
Mám automobol Hyundai ATOS r.v.1998. Jsem s ním nadmíru spokojený. Při poslední technické kontrole mě bylo řečeno, abych uvažoval o jiném vozidle, že toto už TK v roce 2018 neprojde.
Požadavky na jiný vůz.
Stáří maximálně 5 let, cena do 200k, a preferuji vyšší posez. Může mi někdo poradit?
Případně i dovoz z Německa.
Tak jo, někdo Ti poradil tak, a někdo jinak, ale nikdo tady neví, proč to auto vlastně další TK neprojde (je-li to vůbec pravda), založit výběr nového auta jen na tom, že Ti něco řekli v servise, tož to nevím. Třeba má jen shnilý výfuk, potřeba něco s brzdami udělat, nikdo nic takového neví. To bych doporučil dát to někomu, kdo se v tom doopravdy vyzná, prohlédne to, a pak budeš něco vědět, co tomu vlastně je, kolik by stály opravy. Prozatím bych se nevzrušoval a zkusil zůstat u toho, co máš. Rad, za co to vyměnit, tu máš přehršel.
Máš asi pravdu. TK mám do listopadu příštího roku. Zkusím to dát někomu, kdo by udělal odhad ceny opravy ještě na třeba 4 roky. I kdyby oprava vyšla na cca 40 - 50k pořád je to míň než 200k. Dík za radu.
Honza
Pardon, ale oprava starý plečky za 40-50k je ekonomicky nesmysl. Pokud to je shnilý (jakože r.98 nejspíš bude), tak se to držet při životě nevyplatí. Za dva roky bys řešil to samý...
Honzo, vůbec se nevzrušuj, jezdi s tím a uvidíš. Já mám kupříkladu Citroen Saxo z r1997, teď jsem do něho musel dát 5000, měl shnilý výfuk odpředu dozadu, nějaké čepy a tak, a další dva roky může zas jezdit (pokud se nic jiného nepos... samozřejmě). Je to ještě staré auto bez řidicí jednotky a kurvítek a nebylo vyrobené podle dnešních zákonů, aby brzy odešlo. Takové máš jistě také.
Pro srovnání, kolik vlastně stojí auto staré, které už máš + opravy, a novější, které si teprve musíš koupit, evidenční kontrola, registrace. I kdybys do auta ročně na opravách vrazil 5000, je to jistě lepší než mít novější - nabité elektronikou a kurvítky. To auto za třeba 100tis. by Ti určitě víc jak deset let nevydrželo. Už koupení by Tě na rok vyšlo na deset tisíc - servis a povinné ručení dražší... Pak si přepočítej tu částku a budeš doma. Není tedy lepší nic neinvestovat a opravovat starší, když s ním jsi spokojený, udělá Ti stejnou službu?
" a proto se zde chci vyblít ze svých žvástů a chci nabídnout tomu tazateli, že přidám pár set tisíc a koupím mu Audi Q7 - je to sice úplně jiné, než potřebuje tazatel, ale bude jezdit v krásném voze"
Jak se někdo potřebuje tak vyjádřit - no nerozumím světu
Co se týče tazatele - viděl jsem Seat Mii 1.0 MPI 44KW a podle požadavků bych toto nevylučoval... citroen C3 v provedení Picasso splňuje vyšší posez.
Další auta mimo kolegy zmíněn už jsou větší... SUV pak má až dvojnásobnou délku...
Tohle je asi hloupost.Mám Škodu 110L z roku sedmdesát na klasických značkách a prochází přes STK normálně.Proč by nemělo projít auto z roku 98? To tam jsou tak závažné problémy? Jednou za dva roky dám škůdku do servisu na brzdy,olej,náplně + technickou a mám vystaráno bez starostí.Renault Megan r.v.2008 nafta je jiná kapitola - víc stojí jak jezdí.Regata osmi dodávek Citroenů je zase o něčem jiném - levá zrcátka už nepočítám,boční plasty snad padají samy...u jednoho je už druhá převodovka...Jestli jste s autem spokojený,tak zainvestujte a projdete a nezbavujte se ho.Když tak se zbavte toho servismena a jezděte jinam.Pokuď teda není to autí prohnilé na ,,kost,,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.