Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Asi před půl rokem jsem koupil motorku - Simsona 50ccm, předchozí majitel ji na mě odhlásil (doufám že tvrdím správně - polopřevod), ale jelikož nemá platnou STK, nemohu ji na sebe přihlásit. Motorka ale technickou momentálně nemá šanci udělat a já nemám čas ji dát do kupy. Povinné ručení jsem zaplatil. Momentálně se snakce za nepřihlášení neplatí, to vím. Ale bude to tak i nadále od roku 2010? (jestli mohu být pořád v klidu) .. Dále by mě zajímalo, jestli mohu motorku v tomto "polopřevodu" přepsat na někoho jiného (kdybych ji chtěl v tomto stavu prodat) popřípadě co mám udělat, když jí chci prodat? - Mohu ji dát do depozitu a následně jí přepsat v depozitu na někoho jiného? Děkuji.
sankce za nepříhlášení vozidla ve stanovené lhůtě zatím není v zákoně uvedena, ale zákon bude časem novelizován a sankce pak bude, a to výrazná...se zpřísněním zákona o pojištění je nutné zpřísnit i pravidla registrace, předpokládám také mediální kampaň, kterýá by měla všechny občany včas a přesně informovat...když bude sankce za nedodržení zákona například 10 tisíc Kč, tak si to každý moc dobře rozmyslí...s autem v polopřevodu pak dle mého názoru nebude možné jezdit celé měsíce a léta, jak je tomu dnes, ale jen 10 nebo 14 dnů, podle topho, jaká lhůta bude v zákoně uvedena...protože v tákoně o pojištění je stanovena povinnost hlásit změnu do 14 dnů, budou pravděpodobně tyto termíny zkoordinovány...
K doregiostraci motorky na Vás stačí protokol o evidenční kontrole, k tomu motorka nemusí být funkční, jen musí odpovídat evidenční znaky...současně s registrací požádáte o dočasné vyřazení, nepotřebujete pak pojistku ani platnou technickou, malý TP Vám nebude vydán...v depozitu jí můžete časem odhlásit na někoho jiného...
Děkuji. Mohu tedy i přepsat vozidlo na jiného vlastníka, když na mě není přihlášeno (jen je v tom polopřevodu na mě), aniž bych ho dával do depizotu (jestli jsem dobře pochopil pana Milana Cukráře výše)? Za převod do depozitu se totiž platí tuším 500,- ..
To ano, mě jde o to, že momentálně je vozidlo v polopřevodu, tak jestli ho mohu přepsat na jiného vlastníka, aniž bych jel na evidenčku a poté žádal o depozit?
Vy nemůžete jít přepsat na jiného, páč nejste uveden jako majitel. To by jste nejdříve musel doregistrovat a pak přepsat. Pokud je na Vás vozidlo převedeno polopřevodem (zákon nezná tento pojem), tak na evidenci nic neuděláte. Ale proto máte kupní smlouvu, že vozidlo jste prodal dále.
To je omyl on může jít přepsat na jiného kupujícího neb je majitel nejen podle smlouvy ale i podle TP.Pokud jsou oba ze stejného města tak přepis na dalšího kupce provedou najednou zaplatí však dvakrát přepis.Pokud jsou každý z jiného města tak to na něj jen odhlásí a novým majitelem bude další kupec .
omyl, údaje v polopřevodu se nepřepisují, buď se dotyčný z polopřevodu zaregistruje, nebo se zaregistruje někdo jiný na základě kuoní smlouvy s člověkem, uvedeným v polpřevodu...takže zaregistrovat na někoho jiného ano, přepsat polopřevod z někoho na někoho jiného ne...Původní vlastník, který nechal do polopřvodu zapsat nového vlastníka se ale může dostavit na úřad a požádat o zrušení této odhlášky, a následně udělat odhlášku na někoho jiného...pokud se jedná o dobu 1,5 roku v polopřevodu, zrušit odhlášku už nejde, tak do 6 měsíců by to teoreticky šlo, protže i podle o.z. lze dop 6 měsíců vráti auto, respektve zrušit kupní masliuvu..teď by se musel původní vlastník opět zaregistrovat, a to včetně zaplacení správního poplatku...a pak nahláasit jako nového vlastníka někoho jiného, než toho, kdo byl v polpřevodui původně zapsán...Trochu složité? Až bude novela zákona č.56/2001Sb. a z zákona vyplyne povinnost registrovat na sebe auto do 14 dnů od zápisu změny vlastníka pod hrozbou sankce za překročení, resp. nedodržení lhůty třeba 50.00,-Kč, nebude rok a půl v polopřevodu téměř žádné auto, a tato poradna bude zbytečná, protože se registr aut vyčistí, a pod hrozbou pokut a sankcí i ten největší lenoch zvedne zadeček a udělá co měl uděla už dávno...před rokem a půl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.