Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vůz na stavbu RD

Od: haanys odpovědí: 9 změna:

Chystáme se stavět RD a přemyslíme o koupi vozu na stavbu. A nemůžume se nějak rozhodnout co koupit buď vůz typu Avia, nebo Peugeot Boxer a nebo jen něco typu VW Caddy.

Prosím o radu. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, asi tak, jak tu napsali jiní. Avia atp. už je náklaďák (i když některé A21 furgony byly do 3,5t - ale to není podstatné), ročně do ní vrazíte tak z deset tisíc a ještě ani nevyjedete - to pochopitelně za předpokladu, že se na ní nic nepose... Možná tak kdybyste to auto využil i jinak - prostě na provoz toho auta též nějakým způsobem vydělat - využít je i jinak, pak možná ano, jinak to nemá smysl. Technická každý rok, emise, tachograf, povinné ručení..., pokud byste potřeboval přivézt či odvézt něco na malém náklaďáku, pak takových seženete, kteří se tím živí. Také záleží na tom, zda by to byla sklápěčka, valník, kontejnerovka... Za mě je to vlastně z těch menších od favorita, feldy, ta vozidla Citroen berlingo, VW Caddy, Renault Kango apod., větší je pak ten VW Transporter, to je fakt. A hlavně aby to auto mělo i tažné zařízení.

danys*
hodnocení

0x

Tak asi záleží co v tom chcete vozit! Pokud pěti metrový trámy a palety materiálu, tak něco jako avii. pokud obklady a drobnější stavební materiál, tak boxer, caddy atd.

rqwe
hodnocení

0x

Víte že na Avii je zapotřebí ŘP min. sk. C1?

krtek66
hodnocení

0x

Felicia pickup, Berlingo, Caddy...

hodnocení

0x
Vw transporter 4. Je to nezmar a neskutecny delnik.
krtek66

nebo..já se orientoval na ty menší..

haanys
hodnocení

0x

Ano, na Avii je potřeba řidičák C1 a i ten mam. Samozřejmě že trámy,cihly atd jsi nechám dovest od stavební firmy.

Taky bych to viděl nejspíš na VW Caddy nebo Škoda Praktik.

Tak když už míříte do kategorie pickupů, tak se koukněte na Partner/Berlingo. Troufám si říct, že u ojetin těchto typů je docela slušná cena, dají se sehnat docela slušné kusy.

pospec
hodnocení

0x
Celou stavbu jsem odtahal s Berlingem.Po sklopení zadních sedaček se tam toho vejde První co jsem udělal, namontoval tažné a koupil přívěs. Dovezl jsem cokoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]