Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kamarád chce začít chodit do autoškoly a ptal se mě, jestli s ním někam nezajedu aby se připravil. Chci se zeptat jak moc se třeba ničí auto přitom, když mu to při rozjezdu bude chcípat.. Nevím jestli s ním mám jet nebo mu říct at se to prostě naučí v autoškole, děkuji za odpovědi.
Záleží co máš za auto, u některých motorů ti lempl (pardon začátečník) klidně skočí rozvody Nebo ti během 10 vteřin spálí spojku a budeš jí měnit. Samotný normální "chcípnutí" až tak nevadí... = Nech to na autoškole, nebo si na to vemte nějakou popelnici které není škoda. Nejlíp se rozjezd učí na slabém benzínu bez ŘJ (např. schade) - hned se projeví chyby. Na silnějším autě to pak jde samo.. A jinak nemá řidičák = legálně může jen na soukromém pozemku nepřístupném veřejnosti (= na polní cestu nesmí). Ty mu na veřejné komunikaci řízení nesmíš svěřit = při průšvihu by popotahovali i tebe (bouračka, napráší vás soused atd.)
Jestli s ním budete někde blbnout třeba hodinu, tak auto nijak neutrpí. Jde spíš o osobní pocit. Já jsem nesvůj i z toho, když moje auto projíždí mechanik v servisu, natož někdo, kdo v životě neřídil. Myslím ale, že opravdu není nutné se nějak připravovat, od toho ta autoškola prostě je. A ještě poznámka. Taky jsem se jednou nechal ukecat a půjčil to na louce bráchovi. A rozmlátili jsme to. Jako spolujezdec bez pedálů toho moc nenaděláte, dosáhnout na volant vždycky nestačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.