Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozjíždění a chcípání

Od: montes odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

kamarád chce začít chodit do autoškoly a ptal se mě, jestli s ním někam nezajedu aby se připravil. Chci se zeptat jak moc se třeba ničí auto přitom, když mu to při rozjezdu bude chcípat.. Nevím jestli s ním mám jet nebo mu říct at se to prostě naučí v autoškole, děkuji za odpovědi. :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Autoškola je od toho, aby se kamarád naučil řídit. Takže na tvém místě bych to nechal na autoškole, pokud bys ho chtěl nějak zaučovat, můžeš si maximálně koledovat o vlastní problémy.

rqwi
hodnocení

0x

Jak se to vezme, na cizím autě je mi to jedno, ale na svém bych vylít z kůže. Autoškola je právě od toho, aby učila ne.

asd1
hodnocení

0x

Záleží co máš za auto, u některých motorů ti lempl (pardon začátečník) klidně skočí rozvody ;) Nebo ti během 10 vteřin spálí spojku a budeš jí měnit. Samotný normální "chcípnutí" až tak nevadí... = Nech to na autoškole, nebo si na to vemte nějakou popelnici které není škoda. Nejlíp se rozjezd učí na slabém benzínu bez ŘJ (např. schade) - hned se projeví chyby. Na silnějším autě to pak jde samo.. A jinak nemá řidičák = legálně může jen na soukromém pozemku nepřístupném veřejnosti (= na polní cestu nesmí). Ty mu na veřejné komunikaci řízení nesmíš svěřit = při průšvihu by popotahovali i tebe (bouračka, napráší vás soused atd.)

davidc
hodnocení

0x

Záleží, jak mu to půjde. Nejvíce se v autoškole opotřebovává spojka. Ne že by ji zničil za jeden den, ale stát se může cokoliv. O ty rozvody bych se tolik nebál.

hodnocení

0x

Jestli s ním budete někde blbnout třeba hodinu, tak auto nijak neutrpí. Jde spíš o osobní pocit. Já jsem nesvůj i z toho, když moje auto projíždí mechanik v servisu, natož někdo, kdo v životě neřídil. Myslím ale, že opravdu není nutné se nějak připravovat, od toho ta autoškola prostě je. A ještě poznámka. Taky jsem se jednou nechal ukecat a půjčil to na louce bráchovi. A rozmlátili jsme to. Jako spolujezdec bez pedálů toho moc nenaděláte, dosáhnout na volant vždycky nestačí.

hodnocení

0x

Nejvíce poničí auto začátečník*cert*

majsterjoe*
Nesouhlasim, začátečník se chyby v dobre autoskole odnauci, kdežto ridice co se ucil sam nebo od kamaráda se špatné navyky drzi dlouho a podle toho vypada i to auto.

majsterjoe*
hodnocení

0x
Trpi spojka, starter, baterie. Ale pokud to neni uplne lopata, tak po par lekcích v autoskole,se u tebe bude rozjíždět v pohodě. Ja jsem mel v autoskole taky problemy s rozjezdy, vyresil jsem to na závěrečné jizde, bez chyby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]