Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, jestli je na nádrži namontované v autě datum montáže. Nebo jak zjistit datum montáže nádrže LPG. Dík
4x
Datum montáže je nepodstatné, zrovna tak, jako "datum maximální životnosti".
Na nádrži je vyražené datum výroby ve formě měsíc/rok výroby. Nádrž má zákonnou životnost 10 let. A od toho se odvíjí vše ostatní.
doplněno 10.12.17 18:32:
@dom: Při jakýchkoli pochybnostech se ozvi, poradím.
doplněno 10.12.17 19:42:
@diesel: Těch 10 let je daných zákonem a přes to vlak nejede.
Neměl jsem LPG ani nemám ,zatím o totmo moc,skoro nic nevím,proto dotaz. Těch dest let je dáno a ani tlakové zkouška jako na láhvi-bombě na propan neporodlouží život nebo jak to je? Dík za odpo,do budoucna uvažuji (pokud bych dané s LPG bylo k mání) o pořízení!
doplněno 10.12.17 19:43:
Díky.
Ano, těch 10 let je předepsaná maximální životnost od data výroby - a každý rok by měla nádrž projít revizí (kulaté razítko).
Omyl. Jednou za rok nebo po 10.000km je předepsaná revize celého systému, která nemá nic společného s revizí nádrže. Při revizi se kontroluje především fyzický stav systému, pochpitelně včetně nádrže, a pak těsnost systému. Nic jiného pravidelná revize neobsahuje.
A mezi námi: Ty revize nikdo nekontroluje ani za to nejsou vypsané sankce. Takže já najedu za rok cca 30.000km, mezi TK 60.000km a revizi dělám před TK, protože bez ní mě nepustí ani k emisní kontrole. A jelikož o plynu (LPG) něco vím, tak z toho nemám těžkou hlavu![]()
doplněno 11.12.17 18:05:
@tycoon: Máš pravdu, těch 10.000km je doporučených.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.