Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojetina fiat stilo nebo mitsubischi colt?

Od: karlosdos* odpovědí: 14 změna:

Nevím,co by bylo lepší-stilo z r.2002, 1,2, 16V, 130t.km, za 28 000, nebo COLT z r.2006, 1.1 , benzin,160t.km za 35000.

Mám PUNTO r.v 99 a chci něco trošku lepšího,jsem důchodce,jezdím jen ve městě a Punto,jezdí za 9,5l/100.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Od Fiatu ruce pryč - nejhorší krámy vyráběné v Evropě. Japončíci a německé vozy jsou s kvalitou a spolehlivostí o 2 třídy výš. Mitsubischi sice neznám, ale Mitsubishi jsou taky kvalitnější.

doplněno 09.12.17 17:15:

Už vidím, jak všichni majitelé fiátků řvou, ale statistka je neúprosná, sleduju to. Ostatně spotřeba 9,5 l hovoří sama za sebe.

Kepler toto je celkem přehnaná reakce... Jak můžete vědět, že Fiat je krám?! To jste jen další "honič" nad VW. Nejvíce mě překvapuje, že jsem v práci jediný s Fiatem (a ještě k tomu Stilo JTD). Když vidím celé parkoviště plné "pořádných aut" jako jest škodovka a VW, tak se celkem směji, když vidím, že občas někdo přijede s půjčeným autem, protože má své "pořádné auto" v servise. Ne, nejsem zastánce Fiatu, vždy kupuji cena/kvalita (proto je potřeba se radit s lidma co tomu rozumí, né poslouchat v hospodě - v*le, kup golfa TDI největší kvalita). A tvrdit, že Fiat je sračka - tak ten člověk nemá rozum. Znám lidi kterým se serou, ale i drží Fiaty, stejně jako u VW koncernu... Vždy je to o lidech. Často vidím lidi, co odjíždí z parkoviště a už to točí - pak se diví, proč mají auto zase rozbité, když se k němu neumí chovat. Holt když člověk neví jak se k něčemu chovat, tak to dlouho nevydrží. Jinak za mě do města: Fabia I s 1.4 mpi nebo opět Punto, hlavně benzín a spotřeba se nedá při 2 km popojíždění čekat 5l/100km..

doplněno 09.12.17 18:17: podle německých servisů - Má cenu se vůbec o něčem bavit?
karlosdos*
hodnocení

To se divím,kde jste na ten názor přičel? Proč by byly Fiaty tak špatné? V testu s Fabií vychazí ve všem lépe.

kepler*

Bohužel se mi ten odkaz už nepodařilo dohledat, ale byla to statistika na ojetiny podle německých servisů. Nejhorší byly Fiaty a někteří frantíci. Ani jedna Škoda, německé auto, ani japonské. Já si to nevymyslel *nevi*

doplněno 09.12.17 18:12:

Usuzovat na kvalitu Fiatů podle vlastní zkušenosti přece nemůžete brát vážně. Žádný řidič těch aut nemohl vystřídat dost, aby mohl porovnávat. V servisech se jich střídají stovky každý den, pak už můžeme mluvit o statistice.

jirka*

Colta jsem měl. Na jezdění po městě dobrý - 6ltr/100km. Jen jsem tankoval a měnil olej. Je potřeba zjistit v jakém stavu je výfuk a katalizátor.

wowixad
hodnocení

0x

Proč zrovna tyto dva vozy, když se jedná o odlišná auta? Stilo je o kategorii větší auto. Škoda toho 3 válce v Coltu...

Klidně bych vzal zase novější punto s motorem 1.2 44kw. Nezničitelný 4válec, který do města stačí. Když se něco posere na rozvodech, tak se nic neděje. Písty nedošáhnou na ventily.

Já osobně ,byť ne díky své zkušenosti,ale přejaté dp. japonce.Vždyť se říká "Japonec až na konec" ale, jede jen do servisu!

Ono to není o značce a modelu ale o tom jak se k nim majitelé-řidič chovají,Pak i "spolehlivý VW" jde do korpu a je silně poruchový když...A naopak "silně nespolehlivý" Fiat může být držák. Jen tak pro formu za poslední asi 3 měsíce dva články o spolehlivosti del TUV, dle autobildu či co to bylo,a různé hodnocení to co v jednom bylo hodnoceno jako spolehlůivé,tak v druhém jeko silně nespolehlivé.Ono je to o tom jak a zčeho kdo čerpá a jak to pak interpretuje a žel NIKDO,žádný pisálek těchto bludů,nejde a neptá se skutečných majitelů skutečných aut-pakbychom se možná dozvěděli spoustu zajimavých věcí o spolehlivosti té které značky

cicky

Punto jako "auto" asi moc nenadchne, určitě jsou lepší. Vlastním toto vozítko r.v.1997 verze 55 S a první výměna komplet výfuku 2/2017, původní rozvodový řemen praskl stářím v roce 2015 (t.j. 18roků), spojka rovněž v 2015, ale ta z důvodu nevhodné obsluhy, jinak jen olej, filtr, destičky a pneu. Je to podobné jak bylo řečeno např. o Baťovi, který zaplavil trh nekvalitní obuví, nalákal zákazníka nízkou cenou a za šest let sis mohl jít pro nové!

karlosdos*
hodnocení

Tyto dva vozy proto,protože mám nabídku od soukr.vlastníka Fiat Stilo za 28000,udržovaný-snad,věřím mu ,má tři auta a toto je vlastně navíc.Já si dal inzerát ,že hledám Fiata do 40000. A ten pán se mi ozval.

Dále jsem našel na Bazosu Mitsubishi Colt,který se mi už dlouho líbí a toužím po nšm,protože má krásnou karoserii.

Ten je v bazaru VOJTACARS Tábor. za 35 000. a je to r.v.2006,což je zase o 4 roky mladší auto.

Tak nevím

Dobrý den,já osobně,kdybych měl volit mezi Stilem a Coltem,bych bral Colta,ale tohoto,kterého jste si vyhlédnul asi ne,odrazuje mě nápadně nízká cena.Ten samý prodejce nabízí podobného,o rok mladšího za více ,než dvojnásobek,což spíš odpovídá realitě. auto.bazos.cz/... auto.bazos.cz/... .

doplněno 10.12.17 18:18:

Hlavně,když budete kupovat auto,vezměte si někoho,kdo tomu rozumí,mechanika nebo zkušeného známého,bez toho je to loterie .

ekr®
hodnocení

0x

To stilo bych koupil ale až od roku 2005 rv. to uz meli vychytynou eklektriku,.1.4 je v poho má i 6 a dobrou spotřebu, měl sem ho 9 let tak vím o čem mluvím.Před tím sem měl punto 1.1 a taky spokojenost.

No a teď mám mitsibishi a škodu fabii a nemužu si stěžovat ani na tyto vozy.

Stilo je silně podhodnocené auto v bazarech hůř prodejné takže za stejné peníze dostaneš daleko lepší výbavu. taky jsem po nich nedávno koukal. Co se Japonce týče , jeho plus je novější ročník. Traduje se, že díly na Japonce jsou obecně dražší než na evropské vozy. Můj Automech ale tvrdí že je to propaganda, že to rozhodně neplatí univerzálně na všechna japonská auta. Sám jezdí tojotou.
doplněno 10.12.17 10:40: Jinak jestli koukáš po malém autě s dobrou spotřebou ve městě tak malá auta s motorem 1124 ccm a spotřebou kolem 5 litrů od jakživa dělá PSA. Citroenky a pažouti nereznou a nežerou. Jen si člověk musí ohlídat stav řazení a kouknout jak vypadají dráty v motorovém prostoru.
karlosdos*
hodnocení

No,ono se také píše,že třeba u modelu BRAVA bylá vychytaná elektrika až od r 99.

asd1
hodnocení

0x

Ani jedno, pokud už z výběru tak Stilo. "Něco trošku lepšího" - do města je Punto jedno z nejlepších aut a motor co máš 1,2 8V (FIRE) je jeden z nejlepších malých motorů, 9,5 L = někde tam je vada, normálně si ve městě vezme kolem 6L (to jsme už řešili). Vyšší spotřeba jedině pokud jezdíš krátké jízdy do 2 km = trvale na "sytič". Pokud už něco lepšího, tak do města Pandu (lepší posez, výhled, je menší tak se s ní líp parkuje), ale je dražší než Punto. Motor nejlíp zase tu 1,2. A jinak poůkud to tvoje neni shnilý a jezdí, tak si ty prachy nech na benzín . takhle dáš 30k za auto, dalších 30k do toho nasypeš jako nutný velký servis (komplet náplně, rozvody, brzdy, spojka, na 90% bude vytlučenej podvozek atd., nutno obnovit ochranu proti korozi - pokud bude vypadat hezky tak to je obvykle jen nástřik bydyčkem na zamaskování). A jezdit ti to bude ideálně třeba za 6 = rozdíl koruna na kilometru = investice se ti vynuluje za 60000 km a to jen v případě že s tím autem nebude problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]